Home Norsk Statsministerens angrep på nepotisme knyttet til BJPs interne problemer: Kongressen

Statsministerens angrep på nepotisme knyttet til BJPs interne problemer: Kongressen

0

Khera sa at Modi høres stadig mer "sliten ut" som løfter gitt av ham siden han tiltrådte i 2014, «plager ham nå». (Filbilde)

Statsminister Narendra Modis uttalelser om nepotisme i sin Independence Day-tale er knyttet til “BJP’s interne problemer” Det sa kongressen mandag, da han tok et stikk til unionsminister Amit Shah og hans sønn Jay Shah, som er sekretær for Board of Control for Cricket in India (BCCI).

“De politiske uttalelsene fra ham ser ut til å være knyttet til BJPs interne spørsmål, dens egne dynastiske saker. Kanskje han angrep innenriksministeren, hvis sønn, man lurer på hvordan, inntar en slik topppost i cricketadministrasjonen. Kanskje han angrep utenriksministeren hvis sønn har en stor stilling i en utenlandsk tenketank. Kanskje han angrep den sivile luftfartsministeren eller sønnen til forsvarsministeren, sa Kongressens talsperson Pawan Khera.

“Nå er det opp til statsministeren å avklare om han angrep sine egne ministre eller deres sønner. Landet ventet at han skulle utstede et rapport om løftene sine. Talen hans har skuffet hele landet og hans støttespillere også,” la han til.

Politisk puls |Beskjeden i statsminister Modis 82-minutters tale: verdighet for kvinner, stolthet over indiske røtter

Khera snakket med journalister ved partiets hovedkvarter og sa at Modi høres stadig mer “sliten ut” som løfter gitt av ham siden han tiltrådte i 2014 “plager ham nå”. Legger til at landet, som var “ventende” et rapport om løftene, er “skuffet” med talen.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

Geparder skal ankomme India, hva de store kattene har å siPremium

Delhi Confidensial: Helseminister Mansukh Mandaviya får ros fra C…

Premium

Delhi-politiet i RTI-svar: 80 % match i ansiktsgjenkjenning anses som posi…

Premium

Ratan Tata-støttet oppstart for å styrke pensjonisterAbonner Nå for å få 62 % rabatt

“Statsministeren har blitt et offer av hans egne ord og lyder utmattet nå. Løftene hans plager ham nå. Hva skjedde med løftet om å doble inntektene til bøndene, boliger til alle, løftet om å bringe tilbake svarte penger?” sa Khera.

Khera sa videre at det ikke var hensiktsmessig å komme med politiske uttalelser i anledning uavhengighetsdagen, men “tradisjoner blir endret, ledet av statsministeren selv”.

I sin tale sa Modi at dynastisk politikk er rettet mot “velferden til en familie”, ikke landet, og at dette kombinert med korrupsjon korroderer republikkens grunnleggende forhold. Han sendte ut en oppfordring til folk om å bli med ham i “rensing” landets politikk og institusjoner for å befri landet for disse “ondskapene”.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå