Home Svenska Starbucks hävdar att arbetarstyrelsen har misskötat sig i fackliga val på amerikanska kaféer

Starbucks hävdar att arbetarstyrelsen har misskötat sig i fackliga val på amerikanska kaféer

0

Starbucks anklagade på måndagen den federala arbetsstyrelsen som övervakar fackliga val på sina amerikanska kaféer för tjänstefel och bad att valet skulle ställas in. (File Representational Photo)

Starbucks anklagade i måndags den federala arbetsstyrelsen som övervakar fackliga val på dess amerikanska kaféer för tjänstefel och bad att valet skulle ställas in i hela landet i avvaktan på resultatet av en utredning.

The National Labour Relations. Styrelsen och facket Workers United svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer.

Kaffekedjan sa att NLRB-agenter påstods ha hjälpt Workers United att vinna val genom att manipulera röstningsprocessen och sedan samarbetade för att dölja beteendet, företaget sa i ett brev till NLRB:s ordförande Lauren

McFerran och chefsjuristen Jennifer Abruzzo, enligt en kopia som Reuters sett.

Subscriber Only StoriesView All

Premium< /figure>Crypto romantik bedrägerier: ‘asiatiska kvinnor’ på Twitter kommer för…

Premium
Geparder kommer att anlända till Indien, vad de stora katterna har att säga

Premium

Delhi Konfidentiellt: Hälsominister Mansukh Mandaviya får beröm från C…Premium

Delhi Police i RTI svar: 80 % matchning i ansiktsigenkänning anses vara möjlig…Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

För ett år sedan , det fanns inga fackligt organiserade företagsägda Starbucks-platser i USA. Nu har anställda på 216 kaféer röstat för att gå med i facket, medan arbetare på 46 har röstat emot fackföreningar.

Starbucks Corp’s anklagelser kommer mitt i en växande facklig organisation bland amerikanska återförsäljare, inklusive Amazon.com Inc, Chipotle Mexican Grill Inc, Lululemon Athletica Inc och livsmedelsaffären Trader Joe’s.

Enligt Starbucks , det påstådda tjänstefelet, som företaget säger sig ha lärt sig av en whistleblower som är en långvarig NLRB-anställd, ägde rum under ett fackligt val i Kansas City, Kansas, men tros ha ägt rum i andra regioner också.

Annons

“Om NLRB inte svarar genom att undersöka och åtgärda dessa typer av handlingar, ser vi inte hur styrelsen kan representera sig själv som en neutral byrå som dömer i tvister om orättvis arbetspraxis – och val – på ett sätt som är rättvist, ärligt och korrekt, utan intryck av oegentligheter,” Starbucks sa i sitt brev.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu