SC Bar Association I-Day-arrangement: India står overfor unike utfordringer, alle organer må jobbe sammen, sier Rijiju

0
53

Når vi snakker om de unike utfordringene, sa Rijiju “det er ikke slik at noe organ i staten vår fungerer dårligere enn det andre. Det faktum at landet vårt er veldig unikt, det samme er utfordringene.» (Kiren Rijiju/Twitter)

Det er lett å komme med feiende kommentarer om hva den utøvende eller lovgivende makten eller rettsvesenet må gjøre, men realiteten er at India med sin myldrende befolkning står overfor “unike utfordringer” som ikke er enkle å håndtere ”, sa unionsrettsminister Kiren Rijiju mens han talte til en begivenhet for å feire uavhengighetsdagen, organisert av Supreme Court Bar Association (SCBA) her på mandag.

«Det er ikke lett å håndtere situasjonen du har i India. Det er veldig unikt. Det er veldig enkelt å gi kommentarer og veldig enkelt å kommentere at lovgiver bør gjøre dette, utøvende bør gjøre det, rettsvesenet bør fullføre alle verserende saker…det er veldig enkelt å komme med omfattende kommentarer,” sa Rijiju.

Les også |I sin I-Day-tale snakker statsminister Modi om korrupsjon, nepotisme og 'panchpran'

Ministeren sa, medlemmene spør ham i parlamentet hvorfor det er avhengighet av saker og hvorfor det er så mye forsinkelse i rettferdighetsutøvelsen. «Noen ganger blir jeg hjelpeløs fordi jeg ikke kan svare på en bestemt måte. Ved å dra nytte av mitt privilegium i huset kan jeg også snakke som andre medlemmer gjør. Men jeg må også forstå at jeg må komme tilbake til rettsvesenet, jeg må snakke med sjefsjef, jeg må samhandle med dommerne. Så, jeg må forstå, det er en Lakshman rekha som jeg aldri vil våge å krysse, la han til.

Når vi snakker om de unike utfordringene, sa Rijiju “det er ikke slik at noe organ i staten vår fungerer dårligere enn det andre. Det faktum at landet vårt er veldig unikt, det er utfordringene også.»

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium< /figur>Crypto romantikk-svindel: ‘asiatiske kvinner’ på Twitter kommer for…Premium

Geparder skal ankomme India, hva de store kattene har å si< figur>Premium

Delhi Confidensial: Helseminister Mansukh Mandaviya får ros fra C…

Premium

Delhi Police i RTI-svar: 80 % samsvar i ansiktsgjenkjenning anses posi…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Ministeren påpekte at “hver dommer (i India) disponerer 40-50 saker på en dag…dommere i ingen andre land har denne typen arbeidsbelastning å håndtere”.

Les også |Undertekst i PM Modi… 8217;s tale: Fra målsetting til å presse BJPs politiske linje

Han sa i motsetning til Storbritannia hvor en valgkrets for parlamentsmedlemmer ikke har mer enn 70 000 velgere, representerer en parlamentsmedlem i India i gjennomsnitt 3 millioner mennesker. Foruten å ivareta deres bekymringer, må MP også utføre sine parlamentariske oppgaver. “Det eneste andre landet som er større enn India i størrelse og befolkning er Kina, som ikke er demokratisk. Så ingen land kan møte problemene som India står overfor,” sa Rijiju.

Han sa “på samme måte står indisk lovgiver, utøvende, rettsvesen overfor unike utfordringer”, og “noen ganger som medlem av lovgiver, klarer jeg ikke å sette pris på hvilke utfordringer rettsvesenet står overfor. Og rettsvesenet klarer heller ikke å forstå hva den utøvende eller lovgivende makt står overfor.”

Annonse

Han understreket behovet for at alle organene skal fungere sammen, og sa «hvis vi ikke jobber sammen, vil vi ikke forstå hverandre. Hvis vi ikke forstår hverandre, vil vi aldri kunne løse problemet med dette landet. Vi må komme sammen. Det er ingen unnskyldning for at det er utfordringer på alle områder av livet.» Rijiju la til at “regjeringen i kraft av å være den utøvende makten har et større ansvar”.

Les også |Justice Uday Umesh Lalit: 'Hvis (vår) handling ikke er opp til målet, har interessenter en rett å kommentere'

I denne anledningen forklarte Chief Justice of India N V Ramana hvordan Covid-19-pandemien hadde forstyrret arbeidet i høyesterett og etterlatt et etterslep.

“Jeg husker den gangen jeg tok over, pandemien nesten ødela oss. Selv familiemedlemmene mine kunne ikke delta på edsavleggelsen, det var frykt overalt. Retten har arvet etterslepet på nesten ett år på grunn av Covid. I løpet av de siste 16 månedene kunne vi bare samles fysisk i 55 dager. Jeg skulle ønske situasjonen var annerledes og at vi kunne være mer produktive,» sa han og håpet at «situasjonen vil bli normal i nær fremtid og domstolene vil fungere fullt ut».

Annonse

CJI sa at “under det konstitusjonelle rammeverket har hvert organ fått en unik forpliktelse” og at det å sikre rettferdighet til innbyggerne ikke er domstolens ansvar alene, noe som er tydeliggjort av artikkel 38 i grunnloven “som gir staten mandat til å sikre rettferdighet: sosial, økonomisk og politisk.”

Les også |Neste CJI sier: Håper å få på plass 'sunn praksis' i retten med alle om bord

“Hver gjerning fra hvert statsorgan må være i ånden til Grunnloven. Jeg må merke meg at alle de tre statens organer – den utøvende, den lovgivende og den dømmende makt – er likeverdige arkiver for konstitusjonell tillit,” sa han.

CJI sa også at “den lovgivende makt kan ikke være i stand til å forutse problemene som kan dukke opp under implementeringen. Ved tolkning av vedtekter har domstolene gitt effekt til lovgivers sanne hensikt. Domstolene har blåst liv i vedtektene ved å gjøre dem relevante for moderne tider.”

Med henvisning til folkets tro på rettsvesenet sa han “folk er sikre på at de vil få lettelse og rettferdighet fra domstolene. domstolene. Det gir dem styrke til å forfølge en tvist. De vet at når ting går galt, vil rettsvesenet stå ved siden av dem.”

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå