Roku verbinden met wifi zonder afstandsbediening

0
102

De Roku-streamingstick is een van de meest veelzijdige opties voor het streamen van entertainment. Hiermee heb je toegang tot je favoriete services zoals Apple TV en HBO Max of kun je zelfs schermspiegeling gebruiken om inhoud van je telefoon af te spelen. Het bevat ook een handige afstandsbediening om het Roku-apparaat te bedienen, maar je hebt nog steeds opties, zelfs als je de afstandsbediening verliest.

Je kunt je Roku-app gebruiken om Roku te bedienen, zelfs als er geen wifi is. Beter nog, je kunt Roku TV-content rechtstreeks via de app bekijken zonder dat je naar je tv hoeft te casten – een gemakkelijke manier om de tijd te doden terwijl je niet thuis bent.

Inhoudsopgave

  Wat je nodig hebt

  Voordat u met dit proces begint, moet u uw Roku via Wi-Fi met uw telefoon verbinden. Als je Roku niet is verbonden met je wifi-netwerk, zit je vast en kun je waarschijnlijk beter een vervangende Roku-afstandsbediening kopen of er een van iemand anders lenen.

  Je moet de Roku-app naar je mobiele apparaat downloaden vanuit de App Store of de Google Play Store, afhankelijk van of je een iPhone- of Android-apparaat gebruikt. Zodra u de app hebt gedownload, opent u deze.

  1. Tik op Apparaten onder aan het scherm.
  2. Je ziet alle beschikbare apparaten als je telefoon en Roku-apparaat zijn verbonden met dezelfde router-SSID. Tik op je Roku.
  3. Tik op de startknop onder aan het scherm.

  Nadat je dit hebt gedaan, heb je controle over je Roku via de mobiele Roku-app. Dit werkt op zowel iOS als Android.

  Roku verbinden met wifi zonder afstandsbediening

  Het eerste dat u moet opmerken over dit proces, is dat uw Roku op uw telefoon moet zijn aangesloten om dit te laten werken. Om je telefoon met je Roku te verbinden, moet deze een wifi-verbinding hebben. Als je geen verbinding kunt maken met wifi en je telefoon nog niet is geregistreerd bij Roku, zit je vast.

  Opmerking: er was een optie voor mobiele hotspots waarmee je je Roku kon verbinden met de hotspot van je mobiele telefoon, maar deze methode werkt niet meer.

  Deze methode is voor als je je afstandsbediening verliest, maar je Roku opnieuw moet verbinden met wifi nadat je wachtwoorden hebt gewijzigd.

  1. Open de Roku-app op je smartphone en tik op het pictogram Afstandsbediening onder aan het scherm.
  1. Navigeer met de afstandsbediening van de app door je Roku en selecteer Instellingen > Netwerk.
  2. Selecteer in het menu met netwerkinstellingen Verbinding instellen > Draadloze.
  3. Kies het nieuwe netwerk waarmee u verbinding wilt maken en typ het wachtwoord in.

  Je verliest de toegang tot de Roku vanaf je telefoon wanneer je verbinding maakt met een nieuw netwerk. Je moet dus je telefoon verbinden met dat nieuwe wifi-netwerk om je Roku te bedienen. U zult echter geen probleem hebben als de Roku is aangesloten op het netwerk. Herhaal de stappen in sectie één; je hoeft je telefoon misschien alleen maar met hetzelfde netwerk te verbinden om de controle over de Roku terug te krijgen.

  Je Roku bedienen met je telefoon werkt zelfs zonder internetverbinding. Dit komt omdat de opdrachten worden overgedragen via het draadloze netwerk van uw router, niet via internet.

  Als je de Roku-app niet hebt gedownload en je afstandsbediening bent kwijtgeraakt, kun je het beste iemand zoeken die je een Roku-afstandsbediening kan lenen of een vervangende afstandsbediening bestellen.

  Ook als je nog geen Roku hebt en overweegt er een te kopen, is het een geweldig apparaat – maar zorg ervoor dat je je telefoon er meteen op aansluit, voor het geval dat.