Home Norsk Medlemmer av den amerikanske kongressen møter Taiwans leder midt i Kinas sinne

Medlemmer av den amerikanske kongressen møter Taiwans leder midt i Kinas sinne

0

På dette bildet utgitt av Taiwans utenriksdepartement, fra venstre, USAs demokratiske hus-medlem Alan Lowenthal fra California, medlemmer av det demokratiske huset John Garamendi, Donald Yu-Tien Hsu, generaldirektør, avd. of North American Affairs, Taiwans utenriksdepartement, medlem av det demokratiske hus Don Beyer fra Virginia og den republikanske representanten Aumua Amata Coleman Radewagen, en delegat fra Amerikansk Samoa, poserer for et bilde etter å ha ankommet et amerikansk regjeringsfly på Songshan flyplass i Taipei, Taiwan. (AP)

Taiwans president Tsai Ing-wen møtte mandag en delegasjon av amerikanske kongressmedlemmer i et ytterligere tegn på støtte blant amerikanske lovgivere for den selvstyrende øya som Kina hevder som sitt eget territorium.

Taiwanske medier viste at delegasjonen ankom for samtalene, men detaljer om møtet ble ikke offentliggjort umiddelbart.

Det kommer mindre enn to uker etter at USAs huspresident Nancy Pelosi besøkte Taiwan, noe som førte til flere dager av truende militærøvelser fra Kina, inkludert avfyring av missiler over øya og inn i Taiwanstredet.

Kina har også sendt krigsfly og marineskip over vannveiens median, som lenge har vært en buffer mellom sidene som skilte seg midt i borgerkrigen i 1949. Kina ser på formelle kontakter mellom amerikanske politikere og øyas regjering som støtte for sin uavhengighet fra Beijing.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

Økningen i arbeidernes produktivitetspoeng

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfies-kampanje en stor hit på uavhengighetsdagen

Premium

Bihar berozgari-refreng gjør vei inn i CMs jobbløfte

Premium

Collegium ledet av CJI Ramana klarerte over 250 for HCs ; De ledige stillingene synker nå…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Kina sier de ønsker å bruke fredelige midler for å bringe Taiwan under sin kontroll, men den nylige sabelraslingen har understreket den militære trusselen.

en delegasjon på fem medlemmer ledes av den demokratiske senatoren Ed Markey fra Massachusetts og skal møte andre representanter for regjeringen og privat sektor. Redusering av spenninger i Taiwanstredet og investeringer i Taiwans viktige halvlederindustri forventes å være sentrale diskusjonstemaer.

De andre medlemmene av delegasjonen er den republikanske representanten Aumua Amata Coleman Radewagen, en delegat fra Amerikansk Samoa, og demokratene John Garamendi og Alan Lowenthal fra California og Don Beyer fra Virginia.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå