Kristersson: ”Vi ska ha danska straff för svenska brott”

0
47

Gängkriminaliteten och det ökade antalet skjutningar debatteras i Aftonbladets partiledardebatt. Ulf Kristersson vill se danska straff för svenska brott. Det innebär, enligt M-ledaren, dubbelt så långa fängelsestraff och förebyggande insatser, inte minst att ta bort sekretessen mellan socialtjänsten och polisen. L-ledaren Johan Pehrson vill se en ny socialtjänstlag som gör att samhället kan ingripa ”tidigare och tydligare”. – Vi måste se till att det första brottet blir det sista, säger han. MP:s Märta Stenevi tar vid: – Nej det första brottet ska aldrig ske. Vi måste se till att barn inte växer upp och blir farliga människor. Stenevi vill komma till rätta med problemet med en mer jämlika skola och vård, och en socialtjänst som människor känner tillit till. Statsminister Magdalena Andersson (S) ser att lösningen ligger i att rekrytera fler poliser, beslagta fler vapen och satsa på socialtjänst, skola, fritidsaktiviteter.