Jobbløfter, nye ordninger til RSS-grunnleggerens minnesmerke og forsvar av føderalisme: CMs I-Day-taler

0
59

(med klokken) Keralas sjefsminister Pinarayi Vijayan, Bihar CM Nitish Kumar, Madhya Pradesh CM Shivraj Singh Chouhan og Telangana CM K Chandrasekhar Rao.

Sjefministre over hele landet brukte sin uavhengighetsdag taler for å fremheve deres regjeringers prestasjoner og kunngjøre nye ordninger. Mens Nitish Kumar lovet å skape 20 lakh nye arbeidsplasser i Bihar og Madhya Pradesh sjefsminister Shivraj Singh Chouhan kunngjorde et minnesmerke til ære for RSS-grunnlegger KB Hedgewar, snakket Kerala CM Pinarayi Vijayan om viktigheten av føderalisme for landets eksistens og KCR vasset inn i freebies debatt og lagt inn i BJP.

Her er en titt på hva noen av dem sa:

Maharashtra

Eknath Shinde sa at staten hadde begynt sin reise mot å bli en leder av landet og la til at regjeringen hans ikke hadde holdt tilbake noen offentlig velferdsordning. Etter å ha heist Tricolor ved statssekretariatet, Mantralaya, sa Shinde at vanningsavdelingen arbeidet med å utvikle et vitenskapelig program for å fjerne silt og slam fra elver og utvide og utdype dem.

Subscriber Only StoriesView AllPremium

Crypto-romantikk-svindel: ‘asiatiske kvinner’ på Twitter kommer for…

Premium

Geparder skal ankomme India, hva de store kattene har å si

Premium

Delhi Confidensial: Helseminister Mansukh Mandaviya får ros fra C …

Premium

Delhi Police i RTI-svar: 80 % samsvar i ansiktsgjenkjenning anses posi…Abonner nå for å få 62 % RABATT

CM sa at hans regjering var forpliktet til å gi reservasjonsfordeler til Other Backward Class (OBC), Maratha og Dhangar-samfunn. Blant hans andre kunngjøringer var støtte til entreprenører for å øke oppstartsbedrifter, en ny utdanningspolitikk og “Aamche Guruji (læreren vår)”-initiativet som en del av hvor bilder av klasselærere vil bli vist i klasserommene. Shinde sa også at den første fasen av supermotorveien Nagpur-Mumbai snart vil bli innviet.

Les også |PM Modis mål for uavhengighetsdagen: korrupsjon, nepotisme

Bihar

< p> Fokus i Nitish Kumars Independence Day-tale ved Patnas Gandhi Maidan var på jobber. Kumar lovet at den nye regjeringen Janata Dal (United)-Rashtriya Janata Dal (RJD) ville skape opptil 20 lakh arbeidsplasser i og utenfor regjeringen.

Kumar refererte til sin stedfortreder og RJD-leder Tejashwi Yadav, som hadde lovet 10 lakh jobber under valgkampen i Bihar i 2020 da han var i opposisjonen. Tejashwi Yadav kalte det en “historisk kunngjøring”.

Vest-Bengal

Annonse

Mamata Banerjee sa i en serie tweets at hun ønsker å bygge en nasjon hvor ingen sulter, hvor ingen kvinner føler seg utrygge og hvor ingen undertrykkende krefter deler mennesker. Hun sa også at indianere må opprettholde verdigheten til landets demokratiske verdier.

CM utfoldet Tricolor ved hovedfunksjonen i Kolkata’s Red Road-området.

Ikke gå glipp av |Korrupsjon, nepotisme to store utfordringer før India': Toppsitater fra statsminister Modis Independence Day 2022 adresse < p>Gujarat

Annonse

Bhupendra Patel kunngjorde økningen i kvalifikasjonskriteriene for mottakere under National Food Security Act fra Rs 10 000 per måned i inntekt til Rs 15 000 per måned. Han kunngjorde også at ett kilo chana (gram) vil bli gitt til hver NFSA-kortholder i staten til konsesjonelle priser. Patel kom med kunngjøringene på et uavhengighetsarrangement på statlig nivå i Modasa i det stort sett stammedistriktet Aravalli.

Blant hans andre kunngjøringer var: elektriske busser på ikoniske ruter som Dwarka, Ambaji og Statue of Unity for å fremme grønn energi; 1200 nye offentlige busser til en pris av Rs 367 crore; 50 minibanker på like mange busstasjoner i staten; og et 50-sengers sykehus utstyrt med et traumesenter i Narmada-distriktets Ektanagar til en pris av Rs 3 crore.

Punjab

Bhagwant Mann i sin tale uttrykte bekymring for at statens ungdom immigrerer til andre land i hopetall på grunn av arbeidsledighet i landet. CM oppfordret ungdommer til å forbli i Punjab og lovet foreldrene deres at regjeringen i Aam Aadmi Party (AAP) ville “åpne nye medisinske høyskoler, skoler og stadioner i Punjab slik at barna dine får alle mulighetene her”.

< p>Mann heist Tricolor på Guru Nanak Dev Stadium i Ludhiana.

Haryana

Annonse

Manohar Lal Khattar snakket om de offentlige velferdstiltakene hans regjering har tatt, slik som Antodaya Melas “for å skaffe sysselsetting til folk” og Parivar Pehchan Patra som gir statlige ordningsfordeler til folk. Han sa at staten hadde sørget for at bøndenes betalinger ble klarert innen 72 timer etter innkjøp av avlinger, og la til: “Haryana er den første staten i landet som gir MSP på 14 avlinger.”

Khattar, som heiste nasjonalflagget i Panipats Samalkha-by, nevnte også administrasjonens forsøk på å styrke utdannings- og helseinfrastrukturen. “Vårt mål er å åpne en medisinsk høyskole i hvert av de 22 distriktene i staten. Vi har allerede etablert et kreftsenter på Ambala og har koblet Ayurveda med Ayushman Bharat,» la CM til.

Himachal Pradesh

Annonse

Jairam Thakur fremhevet statens fremgang på flere parametere, og sa at leseferdighetsraten hadde gått opp fra 4 prosent til 83 prosent i løpet av de siste 75 årene, og at staten var foran Kerala for tiden. Da HP ble dannet, var inntekten per innbygger Rs 240, og den hadde nå økt til mer enn Rs 2 lakh, sa CM. Veinettet økte fra 288 km til 40 000 km mens antallet utdanningsinstitusjoner økte fra 301 til 16 124.

Thakur annonserte at det første terminbeløpet vil bli delt ut, noe som vil komme 2,25 lakh ansatte og 1,9 til gode. lakh pensjonister.

Annonse mer fra politisk puls

Klikk her for mer

Uttar Pradesh

Yogi Adityanath sa i sin tale “service, sikkerhet og godt styresett” var regjeringens prioriteringer. Han sa at UP-administrasjonen jobbet med en plan for å utvikle Ayodhya, fødestedet til den hinduistiske guddommen Ram, i tråd med den «guddommelige Kashi Vishwanath Dham». Det ble også arbeidet med den generelle utviklingen av andre religiøse steder som Braj Bhumi og Naimisharanya. Regjeringen prøvde også å bevare fortene i Bundelkhand, sa Adityanath.

Madhya Pradesh

Shivraj Singh Chouhan kunngjorde at et minnesmerke over Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) grunnlegger KB Hedgewar ville bli bygget i Balaghat-distriktets Rampayli for hans bidrag til å “vekke ånden til swaraj og frihetskampen”. Et annet minnesmerke kalt “Veer Bharat Smarak” ville bli bygget i Bhopal for å vise frem livsstilen til frihetskjempere og revolusjonære fra staten.

Må leses |Independence Day: Modi setter “panch pran”-mål for de neste 25 årene

Chouhan, som heist Tricolor på Bhopals Motilal Nehru Stadium, sa at under Mukhya Mantri Bhu-Adhikar Yojana ville et stykke land for boliger bli gitt til innbyggerne i staten, og hvor det er nødvendig, vil høyhus bli gitt til de fattige. “Swaraj-kolonier” vil bli utviklet på rundt 21 000 dekar land “frigjort fra mafiaen”, sa Chouhan, og la til at Panchayat-loven (utvidelse til planlagte områder) vil bli implementert innen 18. september for planlagt kaste (SC) og planlagt stamme ( ST)-samfunn.

Chhattisgarh

Bhupesh Baghel kunngjorde mandag at 422 statlige skoler vil bli omgjort til Swami Atmanand-skoler, og alle videregående skoler i Dantewada, som har en aktiv maoistisk tilstedeværelse, vil bli omgjort til dyktige skoler under Swami Atmanand Yojana.

CM, som utfoldet Tricolor på Police Parade Ground i Raipur, sa også at landlige industriparker vil bli lansert 2. oktober med fokus på å styrke landsbygdens økonomi ved å forbedre den økonomiske tilstanden til landsbyboere. Baghel fremhevet skritt tatt for stammenes velferd, og sa at 1275 saker mot stammer som var til behandling i domstolene ble trukket tilbake, noe som resulterte i frifinnelse, og regler under PESA-loven ble nylig vedtatt i staten. Baghel sa at regjeringen hans hadde opprettet kutilfluktsrom i landsbyer under flaggskipet Narva Garva Ghurva Bari, og skaffet kumøkk for 2 Rs per kg og kuurin til Rs 4 per liter under Godhan Nyay Yojna.

Assam

Himanta Biswa Sarma sa at “overstrømmende feiringer og visning av kjærlighet til Tiranga” var et svar på militante gruppers oppfordring om å “boikotte” Independence Day feiringer. CM kunngjorde at regjeringen hadde bestemt seg for å trekke tilbake én lakh mindre saker, inkludert de som er relatert til innlegg på sosiale medier, registrert før midnatt 14. august for å redusere “byrden på det lavere rettsvesenet”.

Sarma snakket også om suksessen til regjeringens ordninger som Mission Basundhara (oppdatering av landregistre), Mission Bhumiputra (digitalisering av kastesertifikater), Mission Sadbhavana (avhending av ventende filer i statssekretariatet) og Orunudoi (månedlig bistand til kvinnelige medlemmer av marginaliserte familier). Han la til at 10 000 crore Rs hadde blitt øremerket for å forbedre infrastrukturen i alle offentlig drevne videregående og videregående skoler.

Tripura

Manik Saha sa at Tripura var i forkant med å implementere ordninger med sikte på å nå mål for bærekraftig utvikling og sa at regjeringen hans fyller opp ledige stillinger, og ga fordeler til bønder under Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi Yojana og Mukhyamantri Fasal Bima Yojana.< /p>

Saha, som heist Tricoloren på Assam Rifles-bakken i Agartala, sa at Tripura hadde gjort betydelige fremskritt innen melke-, egg- og kjøttproduksjon og hadde kommet nærmere selvforsyning i produksjonen av varer. Han fremhevet også regjeringens suksess med å fremme næringer gjennom Tripura Industries Facilitation Act, 2018, og sa at en spesiell økonomisk sone (SEZ) ved Sabroom hadde åpnet nye veier for internasjonal eksport- og importhandel, og utnyttet Chittagong havn i Bangladesh. CM sa at en rekke ordninger som Swadesh Darshan og Prasad hadde drevet inntektsgenerering gjennom reiselivssektoren.

Odisha

Naveen Patnaik oppfordret folk til å gi deres tid for nasjonsbygging slik at en stor transformasjon kunne oppnås i forkant av hundreårsdagen for indisk uavhengighet.

På Independence Day-funksjonen på utstillingsplassen i Bhubaneswar sa CM at blant statens viktigste prestasjoner var å snu matoverskudd, bli et forbilde i katastrofehåndtering og å bli et sportssenter. Han sa at utdanning var prioriteringen til regjeringen hans, og at skoletransformasjonsprogrammet var en del av regjeringens forpliktelse til å tilby kvalitetsutdanning.

Tamil Nadu

MK Stalin sa i sin tale at frihetskampen ikke begynte i 1857, men mye tidligere. «For noen begynte frihetskampen først med sepoy-mytteriet i 1857, men tamilene hadde startet det lenge før det.»

Han annonserte et museum i Chennai som skal dokumentere Tamil Nadu's 260- års bidrag til Indias frihetskamp samt en økning i statens pensjon for frihetskjempere fra Rs 18 000 til Rs 20 000. DMK-sjefen siterte en rekke retningslinjer og avtaler som administrasjonen hans hadde undertegnet, og sa at «gratis busskortordningen for kvinner har oppnådd større deltakelse av kvinner i samfunnet».

Karnataka

Basavaraj Bommai kunngjorde en ny ordning for å gi arbeid til ett familiemedlem til soldater som ble martyrisert i tjenesten. Blant andre nye initiativ sa CM at 250 crores Rs ville bli bevilget til et rent og hygienisk miljø i offentlige skoler og høyskoler for å øke toalettdekningen, og et lånetilskudd på Rs 50 000 ville bli gitt til tilbakestående klasse- og SC-håndverkere.

“Raitha Vidya Nidhi”-ordningen for å gi stipend til bønder’ barn til å ta høyere utdanning vil bli utvidet til landløse landbruksarbeidere. Bommai sa også at mer enn 4000 “nye Anganwadis vil bli åpnet basert på krav med et spesielt fokus på boliger til landløse arbeidere”.

Etter å ha trukket flak fra kongressen for å utelate navnet til Jawaharlal Nehru fra en liste av frihetskjempere i reklamemateriale for å markere uavhengighetsdagen, nevnte Bommai Indias første statsminister som en viktig bidragsyter til frihetskampen.

Kerala

Pinarayi Vijayan sa bare ved å beholde føderale prinsipper «vi kan realisere frihetskjempers drøm som et land som inkorporerer sitt rike mangfold». Han sa at føderalisme var en viktig faktor i landets eksistens.

Etter å ha heist nasjonalflagget på den sentrale stadion i Thiruvananthapuram, sa CM at regjeringen hans gikk videre med programmer for å bygge bro over det digitale skillet, utrydde ekstrem fattigdom og adressere hjemløshet. IT- og oppstartssektorene var på vei mot fremgang, la han til. Vijayan sa at Rebuild Kerala-initiativet, lansert etter de ødeleggende flommene i 2018, ville gjøre Kerala til en naturvennlig stat.

Telangana

K Chandrasekhar Rao, populært kjent som KCR, rev inn i den regjerende BJP ved senteret over gratisdebatten, og påsto at det var “fornærmende” å kalle velferdsordninger som freebies. Rao påsto at BJP-regjeringen skadet føderale verdier, svekket stater økonomisk og også sentraliserte makter.

CM, som fremhevet en rekke velferdsordninger og fremskritt oppnådd i Telangana i løpet av de åtte årene av hans styre, sa staten& #8217;s inntekter steg fra Rs 62 000 crore i 2014-'15 til Rs 1,84 lakh crore innen 2021.

Bare i Express |Beskjeden i statsminister Modis 82-minutters tale

Goa

sterk>

Pramod Sawant sa at staten hadde vist sin spesielle plass i indisk politikk ettersom forskjellige religioner lever der i harmoni i staten etter en enhetlig sivil lov. Han sa at staten var i tråd med «Én nasjon, én følelse, én identitet».

Sawant sa at statsminister Narendra Modi ville innvie Mopa International Airport i Nord-Goa i løpet av de kommende månedene. CM, som henvendte seg til staten fra det gamle sekretariatet i Panaji, sa at det var hans regjerings bestrebelse for å sikre at enhver ordning fra sentralregjeringen og delstatsregjeringen nådde den siste mottakeren, og “Swayampurna Goa 2.0”-oppdraget ble utført med det i tankene. Han sa under senterets Gati Shakti-oppdrag, at det var utarbeidet en hovedplan for Goa for å forbedre tilkoblingen via vei, jernbane, luft og vannveier.

(Med innspill fra ENS Mumbai, Patna, Gandhinagar, Chandigarh, Shimla, Lucknow, Bhopal, Raipur, Guwahati, Agartala, Chennai, Bengaluru, Thiruvananthapuram & Panaji og PTI)

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå