Indias Covid håndterer bedre enn utviklede land, sier Murmu

0
54

President talte til nasjonen på I-Day-aften. ANI

president Droupadi Murmu sa søndag at India, som har hjulpet verden med å oppdage det “sanne potensialet til demokrati”, er på vei til å bli selvhjulpen, etter å ha kommet ut av forstyrrelsene forårsaket av Covid-19-pandemien med prestasjoner som er «bedre enn de i mange utviklede land».

I sin tale til nasjonen på tampen av den 76. uavhengighetsdagen sa landets første stammepresident at en “felles tråd” binder folket i India, som er kjent for sitt mangfold, og inspirerer dem til å jobbe sammen.< /p> Les også |Tavleen Singh skriver: Har India forandret seg nok?

“Når vi feirer uavhengighetsdagen, feirer vi vår 'Bharatiyata'. Landet vårt er fullt av mangfold. Men samtidig har vi alle noe til felles. Det er denne røde tråden som binder oss alle sammen og inspirerer oss til å gå sammen med ånden til Ek Bharat, Shreshtha Bharat,” sa Murmu.

Presidenten, som er den andre kvinnelige okkupanten i Rashtrapati Bhavan , sa “døtre” var det “største håpet for nasjonen”, og hyllet deres fremgang på tvers av alle disipliner og felt fra “jagerpiloter til romforskere”.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC-nøkkel-15. august 2022: Hvorfor du bør lese “Khongjom war” eller “Vision I…

Premium

C Raja Mohan skriver: Diplomacy for Viksit Bharat

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

UPSC Essentials: Nøkkelord fra den siste uken med MCQer< figur>Premium

ExplainSpeaking | India på 75: 11 diagrammer for å forstå hvor langt India har …Abonner nå for å få 62 % rabatt

Kjønnsforskjellene reduseres og kvinner bryter mange glasstak, sa Murmu. Endringen er synlig på bakken, inkludert i det politiske systemet – det er over 14 lakh valgte kvinnelige representanter i Panchayati Raj-institusjonene i dag, sa hun.

Les også |India svikter fortsatt sine kvinner, 75 år etter uavhengighet Mer fra Politisk puls

Klikk her for mer

Mange internasjonale ledere og eksperter hadde vært skeptiske til suksessen til demokratiet i India, et land som var tynget av fattigdom og analfabetisme etter uavhengigheten, sa Murmu. “Men vi indianere beviste at skeptikerne tok feil. Demokratiet vokste ikke bare røtter i denne jorda, det ble også beriket.»

I motsetning til noen veletablerte demokratier, adopterte India universell franchise for voksne fra begynnelsen, selv om kvinner i mange land fikk stemmerett etter lange kamper, sa hun.

Annonse Les også |Når vi feirer 75-årsjubileet for vår Uavhengighet, en tanke om det vi tapte

“Skaperne av det moderne India gjorde det mulig for hver eneste voksen borger å delta i den kollektive prosessen med nasjonsbygging. Derfor kan India krediteres for å ha hjulpet verden med å oppdage demokratiets sanne potensial, sa presidenten.

Utdypingen av demokratiske tradisjoner var ikke en tilfeldighet, sa Murmu. Den indiske sivilisasjonen har blitt definert av “likhet for alle og enhet av alle” fra begynnelsen – verdier som ble gjenoppdaget av ledere som Mahatma Gandhi, sa hun.

I sin omtrent 15-minutters tale husket Murmu ordene til Kannada-poeten Kuvempu: “Jeg vil passere, det vil du også, men på våre bein vil oppstå, Den store historien om et nytt India”. Dette, sa hun, var et “klarhetsoppfordring” om ofring for moderlandet og oppløfting av medborgere.

Annonse Les i Forklart |Forklart: Historien om populære slagord som ble reist under den indiske uavhengighetsbevegelsen

Kreditering av regjeringen for å bringe “lett” i livene til mennesker gjennom sine velferdsinitiativer, sa Murmu at landet er vitne til en “transformasjon” i helsevesen, utdanning og økonomi, ettersom arbeidet blir utført i nasjonens ånd først.

Nøkkelordet for India i dag er “medfølelse – for de undertrykte, for de trengende og for de som er på kanten”, sa presidenten. Hun berømmet spesifikt ordninger som statsminister Awas Yojana, Jal Jeevan Mission og statsminister Gati Shakti Yojana.

Men fremfor alt, sa hun, fortjener regjeringen og beslutningstakere kreditt for å «slå den globale trenden og hjelpe økonomien blomstrer» til tross for Covid-19-pandemien, som hadde revet liv og levebrød opp med roten.

Les også |India på 100 må være en nasjon uten diskriminering

“Når vi bekjemper pandemien, har våre prestasjoner vært bedre enn de mange utviklede land har oppnådd. For denne bragden er vi takknemlige for våre forskere, leger, sykepleiere, ambulansepersonell og de ansatte som er knyttet til vaksinasjon, sa Murmu. Det “økende antallet enhjørninger”, sa hun, er et lysende eksempel på Indias økonomiske fremgang.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Annonse

Presidenten, som tilhører Santhal-stammen, sa at regjeringens beslutning om å observere 15. november som Janjatiya Gaurav Divas er velkommen «fordi stammeheltene våre ikke bare er lokale eller regionale ikoner; de inspirerer hele nasjonen.”

Les også |Når India fyller 75, et tilbakeblikk på de avgjørende kulturelle øyeblikkene som formet den

I en tid da verden står overfor utfordringen med å beskytte miljøet, India kan vise vei med sin tradisjonelle livsstil, sa Murmu, og understreket behovet for å bevare landets vann, jord og biologisk mangfold.

Annonse

«Innen år 2047 vil vi fullt ut ha innsett drømmer om våre frihetskjempere. Vi vil ha gitt en konkret form til visjonen til de som, ledet av Babasaheb Bhimrao Ambedkar, utarbeidet grunnloven. Vi er allerede i gang med å bygge en Atmanirbhar Bharat, et India som ville ha realisert sitt sanne potensial,” sa hun.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå