I sin I-Day-tale snakker statsminister Modi om korrupsjon, nepotisme og “panchpran”

0
47

Modi sa at korrupsjon uthuler landet som en termitt, og vi må bekjempe den.

Statsministeren Narendra Modi på mandag, mens han talte til nasjonen fra vollene til Red Fort på den 76. uavhengighetsdagen, hevdet at Indias kamp mot korrupsjon går inn i en «avgjørende periode» da han listet opp to store utfordringer med korrupsjon og nepotisme som landet står overfor.

“Hvis vi ikke løser disse i tide, kan de bli formidable,” sa han.

I løpet av sin tale på én time og 22 minutter kunngjorde han også fem resolusjoner for landet for de neste 25 årene som han beskrev som Amrit Kal.

I en indirekte henvisning til penger som ble gjenvunnet under de nylige angrepene av håndhevingsdirektoratet, sa statsministeren: «Bharat jaise desh me jahan log garibi se jujh rahe hai… ek taraf wo log hain jinke pas rahne ko jagah nahin hain, dusri taraf wo log hain jinko apna chori kiya hua mal rakhne ko jagah nahin hai. (I et land som India hvor folk kjemper mot fattigdom… På den ene siden er det folk som ikke har et sted å bo, på den andre siden er det folk som ikke har et sted å gjemme pengene sine som de har stjålet.»

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

UPSC Key-16. august 2022: Derfor bør du lese «Thucydides' Trap» eller «Oper…

Premium

Forklart: Alt om F-INSAS , Nipun-gruver, LCA — de nye systemene har…

Premium

Økningen i arbeidernes produktivitetspoeng

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfies-kampanje en stor hit på Independence Day. Abonner nå for å få 62 % rabatt

«Dette er ikke en god tilstand. Derfor må vi kjempe mot korrupsjon med full makt,» sa han og la til at regjeringen hans har sørget for en besparelse på Rs 2 lakh crore gjennom implementeringen av Direct Benefit Transfer de siste 8 årene.

< strong>'Store parykker vil ikke bli spart'

Modi sa at korrupsjon uthuler landet som en termitt, og vi må bekjempe den. “Humari koshish hai ki jinhonne desh ko loota hai, unko lautana bhee pade. Hum iski koshish kar rahein hain. (Det er vår innsats at de som har plyndret landet blir tvunget til å returnere det. Vi prøver å skape den situasjonen,» sa statsminister Modi.

Independence Day 2022 Live Updates |:India må være en utviklet nasjon de neste 25 årene, sier statsminister Modi

Statsministeren sa at landets kamp mot korrupsjon går inn i en «avgjørende periode [nirnayak kalkhand]». «Bade bade chamarbandi bhi bach nahin payenge. (Selv de store parykkene vil ikke bli spart),” sa han.

Annonse

“Med denne holdningen marsjerer India i en avgjørende periode mot korrupsjon,” sa Modi. «Jeg har kommet for å søke din støtte slik at jeg kan kjempe denne kampen og landet kan vinne denne kampen,» sa Modi.

Modi sa at det er en bekymringssak at hat mot korrupsjon i dag kan bli sett i landet, men til tider blir korrupte behandlet med raushet. Dette passer ikke godt i noe land, sa han.

«Noen mennesker går til og med i den grad at selv om en person er dømt av retten og er funnet korrupt, er i ferd med å gå i fengsel eller sitter i fengsel. Til tross for det fortsetter de å glorifisere dem,» sa Modi og la til at før folk ikke hater skitt, kan det ikke skapes bevissthet om renslighet.

Annonse

Inntil det ikke er noen følelse av hat mot korrupsjon og de korrupte, er de ikke tvunget til å føle seg dårlige sosialt, før da kommer ikke denne mentaliteten til å ta slutt, sa Modi, og la til at landet må være klar over korrupsjonen og korrupsjonen.< /p>

'Nepotisme skader nasjonen'

Når jeg snakker om nepotisme, sa Modi: «Når jeg snakker om nepotisme, tror folk at jeg bare snakker om politikk. Nei, dessverre har den ondskapen i det politiske feltet næret nepotisme i alle institusjoner i India.»

Nepotisme har grepet mange institusjoner i landet, og dette skader nasjonens talent og potensial, sa Modi og la til at dette også er en av årsakene til korrupsjon.

Modi slo ut mot dynastisk politikk, og sa: dynastisk politikk er kun rettet mot velferden til en familie, og den bryr seg ikke om landets velferd.»

Modi ba om rensing av politikk (rajneeti ki shuddhikaran), og sa at vi må frigjøre landet for dynastisk politikk og ta landet videre på grunnlag av talent. «Aiyiye Hindustan ki rajneeti ki shuddhikaran aur sabhi sansthaon ki shuddhi ke liye kadam barhayen. (La oss komme og ta skritt for å rense politikken og institusjonene i India.)», sa Modi.

Annonse Ikke gå glipp av |'India mor til demokrati': Toppsitater fra statsminister Modis tale til nasjonen om uavhengighet Dag 2022

Panchpran, nytt slagord

Blant de fem beslutningene eller panchpran han kunngjorde for de neste 25 årene – først, stor beslutning; for det andre å forlate slavementaliteten; for det tredje må vi være stolte over arven vår; for det fjerde, enhet og solidaritet; og for det femte, innbyggernes plikt.

Annonse

“Vi må gjøre India til en utviklet nasjon i løpet av de neste 25 årene,” sa Modi. «Ghulami ki mansikata ko tilanjali deni hogi. (Slavens mentalitet må forlates.)”

Da han diskuterte regjeringens fokus på Aatmanirbhar Bharat, sa Modi: “Vi må bli selvhjulpne i energisektoren.”

Annonse

Modi understreket behovet for innovasjon, og la til en ny setning – Jai Anusandhan – til slagordet Jai Jawan, Jai Kisan som ble laget av daværende statsminister Chaudhary Charan Singh og utvidet til Jai Jawan, Jai Kisan og Jai Vigyan av tidligere statsminister Atal Bihari Vajpayee. “Jai Jawan, Jai Kisan, Jai Vigyan, Jai Anusandhan,” sa Modi.

Modi oppfordret også folk til å ta en beslutning om å respektere kvinner og ba om å øke deres bidrag til landets fremgang i løpet av neste 25 år.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå