Forklart: Hva er ATAGS, den innfødte haubitsen som ble brukt i Independence Day 21-kanons salutt?

0
75

ATAGS er en urfolks 155 mm x 52 kaliber haubitspistol utviklet av DRDO med dets Pune-baserte anlegg Armament Research and Development Establishment som nodalbyrået. (Bilde: Twitter @DRDO_India)

I en første gang ble en urfolksutviklet haubitspistol, ATAG, en del av salutten med 21 kanoner under Independence Day-seremonien på Red Fort Monday. Utviklet av DRDO, ble Advanced Towed Artillery Gun System (ATAGS) brukt sammen med den tradisjonelle britisk opprinnelse ’25 Pounders’ artillerivåpen.

Statsminister Narendra Modi refererte også til pistolen mens han snakket om Atmanirbhar Bharat-initiativet til senteret under sin Independence Day-tale. “I dag, for første gang på 75 år siden uavhengigheten, ble en Made-in-India artilleripistol brukt i 21-kanons salutten som gis til trefargen. Alle indianere vil bli inspirert og styrket av denne lyden. Og det er grunnen til at jeg i dag vil takke våre væpnede styrker for å bære ansvaret til Atmanirbharta på deres skuldre på en organisert måte,” sa statsministeren.

< strong>21-kanons salutt-tradisjonen

Når nasjonalsangen spilles av Military Band etter utfoldelsen av Tricolor ved det røde fortet av statsministeren, avfyres en salutt med 21 volley kanoner av et seremonielt batteri fra et artilleriregiment.

Tradisjonen med våpenhilsner stammer fra de vestlige marinene der våpen fra havnene og de fra innkommende skip pleide å bli avfyrt på en spesiell måte for å formidle at det ikke var noen krigsførende intensjon. Denne tradisjonen ble videreført som en måte å vise respekt eller for en offisiell velkomst til kronen, kongelige, militære befal og statsoverhoder. India arvet tradisjonen fra de britiske herskerne som hadde våpensalutter bestående av 101 salver, 31 salver og 21 salver, og så videre avhengig av hierarkiet. I India avfyres artilleripistolhilsner på republikkens dag, uavhengighetsdagen og også på tidspunktet for edavleggelse av presidenten, blant andre anledninger.

I løpet av årene ble denne 21-kanons salutten – som er blanke – avfyrt av britiske haubitser fra verdenskrigstiden gjøre kjent som ‘Ordnance Quick Fire 25 pund’ eller bare ’25 pund’.

Inkludering av ATAGS

I år ble to haubitser (Advanced Towed Artillery Gun System) (ATAGS) med i batteriet som skjøt sammen med andre 25 pund, har tjenestemenn sagt.

ATAGS er en urfolks 155 mm x 52 kaliber haubitspistol utviklet av Defense Research and Development Organization (DRDO) med sitt Pune-baserte anlegg Armament Research and Development Establishment (ARDE) som nodalbyrået.

Reklameforskning |Deres egen verste fiende; hvordan Storbritannias utdanningspolitikk kostet det Empire's Crown Jewel

Hovitsere er en paraplybetegnelse for en kategori av langtrekkende artillerivåpen.

Noen øvingsøkter av ATAGS ble holdt i oppkjøringen til Independence Day-feiringen. Tjenestemenn sa at det å inkludere ATAGS i den symbolske aktiviteten med 21-kanons salutt er et avgjørende skritt på reisen og er viktig for å bli innlemmet i hæren.

Utvikling av ATAGS

ATAGS-prosjektet ble startet i 2013 av DRDO for å erstatte eldre våpen i tjeneste i den indiske hæren med en moderne 155 mm artilleripistol. Med ARDE som nodallaboratoriet, er andre DRDO-anlegg som ble med i utviklingsarbeidet Instruments Research and Development Establishment (IRDE), Vehicle Research and Development Establishment (VRDE), Proof and Experimental Establishment (PXE), Center for Artificial Intelligence and Robotics (CAIR). ), og Defense Electronics Applications Laboratory (DEAL). ARDE har samarbeidet med Bharat Forge Limited og Tata Advanced Systems Ltd for produksjon av dette spesialiserte våpensystemet.

Annonse

Etter flere tester av delsystemene i de innledende fasene av utviklingen, markerte juli 2016 en viktig milepæl da proof-firing av ATAGS ble utført under de tekniske forsøkene ved DRDO's Proof and Experimental Establishment (PXE) i Balasore.< /p> Best of Explained

Klikk her for mer

I august og september 2017 ble en rekordmålrekkevidde på rundt 48 km oppnådd ved Pokhran Field Skytefelt.

Systemet har senere gjennomgått ulike nivåer av forsøk i forskjellig vær og terreng forhold. I 2020 rapporterte ATAGS om et uhell under en av testskytingene mot Pokhran som ble undersøkt av DRDO.

Systemet gjennomgår for tiden en evaluering av Generaldirektoratet for Kvalitetssikring (DGQA) som markerer sin siste fase før Hæren legger inn bestillinger for det. DGQA er et nodalbyrå for kvalitetssikring av alle våpen, ammunisjon, utstyr og lagre som leveres til Forsvaret.

I bilder |Monumenter, kulturarvsbygninger over hele landet pyntet i Tricolor

ATAGS funksjoner

Annonse

Bevæpningssystemet til ATAGS består hovedsakelig av løp, sluttstykkemekanisme, munningsbrems og rekylmekanisme for å avfyre ​​155 mm kaliber ammunisjon holdt av hæren med lengre rekkevidde, nøyaktighet og presisjon og gir større ildkraft.

ATAGS er konfigurert med all elektrisk drift for å sikre vedlikeholdsfri og pålitelig drift over lengre tid. Den har avanserte funksjoner når det gjelder høy mobilitet, rask utplassering, hjelpestrømmodus, avansert kommunikasjonssystem, automatisk kommando- og kontrollsystem med mulighet for nattskyting i direkteskytingsmodus.

Annonse

Under testen i september 2017 på Pokhran ble maksimal rekkevidde på 38,5 km og 48 km, med prosjektiler med båthale og utvidet rekkevidde med full boring, oppnådd. Dette, sier DRDO-tjenestemenn, er minst 20 % mer enn rekkevidden oppnådd med et moderne våpensystem.

Også i Explained |Hva er reglene for å vise tricolour?

I løpet av de samme forsøkene ble en minimumsrekkevidde på 4,7 km oppnådd fra systemene som oppfyller den kritiske parameteren minimumsrekkevidde ved høy vinkel.

Annonse

Det spesialiserte våpensystemet er kompatibelt med C4I (kommando, kontroll, kommunikasjon, datamaskiner og etterretning) systemer som Artillery Combat Command and Control System (ACCCS) kalt Shakti for teknisk brannkontroll, brannplanlegging, utplasseringsstyring og operativ logistikkstyring av hæren.

Fremtidig rolle

Utviklingsprosessen til ATAGS av DRDO faller sammen med utviklingen av Howitzer Dhanush for avanserte våpen og utstyr India av den tidligere Ordnance Factory Board.

Stories kun for abonnenter, se allePremium

UPSC Key-16. august 2022: Hvorfor bør du lese 'Thucydides' felle' eller 'Oper…Premium

Forklart: Alt om F-INSAS, Nipun-gruver, LCA — de nye systemene har…

Premium

Økningen i arbeidernes produktivitetspoeng

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfies-kampanje en stor hit på Independence Day. Abonner nå for å få 62 % RABATT

I 2019 ga hæren og forsvarsdepartementet godkjenning til masseproduksjon for å produsere 114 Dhanush. Tjenestemenn håper at de to flaggskipproduktene under Make In India — ATAGS og Dhanush — vil erstatte de eldre systemene fra artilleriet i løpet av de kommende dagene.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå