Facket vill slopa SD-reklam på tågen – SL tittar på det

0
50

Fackklubben som representerar förarna i Stockholms tunnelbana, Seko Tunnelbanan, kritiserar att Sverigedemokraterna får göra reklam på en hel tunnelbanevagn. Det skriver Sekotidningen. Ordförande Jannis Konstantis säger att förarna känner sig utsatta eftersom tåget kan attackeras av ”olika motståndare av SD”. Han tycker att politiska partier inte ska få klä hela vagnar. – Det är första gången som hela tåget, både inåt och utåt, har partipolitisk reklam. Förut var det bara några affischer inne i tåget. Många kritiska röster mot reklamen har också höjts på sociala medier, framför allt efter att SD-toppen Tobias Andersson beskrivit det som ett ”återvandringståg”. Storstockholms Lokaltrafik, SL, har besvarat kritiken i flera olika intervjuer. Där har SL konstaterat att politisk reklam länge har tillåtits i tunnelbanan. – Men kanske trafikförvaltningen behöver titta på det igen för att se om det finns någon säkerhetsrisk, säger presstalesperson Henrik Palmér till DN på onsdagsmorgonen.