Etter å ha kaldskuldret Partha, hvorfor legger Mamata vekten bak Anubrata Mondal

0
78

Sjefminister Mamata Banerjee i Kolkata på søndag. Express

Dager etter at Trinamool Congress (TMC) forsøkte å distansere seg fra Birbhum-distriktspresidenten Anubrata Mondal etter at han ble arrestert av CBI i en storfesmuglingssak , Vest-Bengals sjefsminister og partioverordnede, Mamata Banerjee, har gjort det klart nå at partiet vil stå ved Mondal, som har blitt varetektsfengslet til 20. august.

< p>Tett i hælene på Mondals arrestasjon 11. august, hadde minister og TMC-leder Chandrima Bhattacharya fortalt en pressekonferanse at «Partiet har nulltoleranse mot korrupsjon. Den siktede bør bevise sin uskyld for loven.»

Nyhetsmaker |Anubrata Mondal, TMC-sterkmann og kunstferdig unnviker nå i CBI-nettet

Dette var i tråd med holdningen TMC tok fjorten dager tidligere da partitungvekteren Partha Chatterjee ble arrestert av Enforcement Directorate (ED) for hans påståtte involvering i rekrutteringssvindel for skolelærere. ED arresterte også Chatterjee’s medarbeider Arpita Mukherjee og kom tilbake over 50 crore Rs fra leilighetene hennes i Kolkata.

Mamma tok deretter i gang, og hadde sparket Chatterjee fra kabinettet hennes og suspendert ham fra TMC, selv om nevøen hennes og nestkommanderende Abhishek Banerjee hadde distansert partiet fra de enorme haugene med beslaglagte kontanter.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC-nøkkel-16. august 2022: Hvorfor du bør lese «Thucydides' Trap» eller «Oper…

Premium

Forklart: Alt om F-INSAS, Nipun-gruver, LCA &#8212 ; de nye systemene har…Premium

Økningen i arbeidernes produktivitetspoeng

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfies-kampanje en stor hit på Independence Day. Abonner nå for å få 62 % rabatt

Etter å ha reist seg til forsvar for Mondal, satte Mamata søndag i gang et voldsomt angrep på det BJP-ledede senteret, og hevdet at hun vil stå ved Birbhum-partiets sterke mann og kunngjorde å “starte en bevegelse” mot påståtte utskeielser fra sentrale byråer som ED og CBI.

Must Read |TMC protesterer for mye, sier rivaler mens lederne erklærer: 'Ikke alle av oss tyver'

«Hva har Keshto (Mondal) gjort? Hvilke bevis har du mot ham? Jeg ba ham gå til Rajya Sabha, men han avslo og sa at han ville elske å jobbe for partiorganisasjonen. Hvorfor har han blitt arrestert? Det sentrale byrået gikk på en smell i Keshtos hus,'' sa Mamata mens han talte til en demonstrasjon på tampen av uavhengighetsdagen i Sør-Kolkatas Behala.

“Hvor mange mennesker vil bli arrestert? Jeg vil holde en Jail Bharo-bevegelse med alle. Kom ned til gatene. Hvis de går hjem til meg i morgen, hva vil du gjøre? Vil du gå ut i gatene?” spurte hun partiarbeidere.

Annonse

En TMC-seksjon tonet ned buzz i politiske kretser om at Mamatas forsøk på å støtte Mondal forrådte en «frakobling mellom partiets gamle garde og ungdomsledelsen».

Mer fra Politisk puls

 • En gang brent, to ganger sjenert: Hva BJP-stillheten om Rushdie-angrepet forteller oss
 • Jakhars of Abohar: In Warring's crosshairs, Congress MLA and Sunil Jakhars nevø Sandeep våger å feste seg for å utvise ham
 • Bihar kabinett dekodet: RJDs 'MY-plus' push, JD(U) holder seg til utprøvde 11
 • Klikk her for mer

  En senior TMC-leder sa: “Abhishek er en ung leder. Didi (Mamata) er en veteranpolitiker. Hun kan tydelig se at etter arrestasjonen av Anubrata Mondal er det mange i partiet som begynner å bli engstelige, spesielt etter at partiet forsøkte å forlate ham for å kjempe sin egen kamp med et sentralt organ. Didi forstår at en slik følelse blant partiets menige er farlig. I stedet kan motangrep være den beste måten å forsvare seg på i slike tilfeller. Så Mamata sto ved siden av Anubrata og ba partiet om å ruste seg til å møte slike kamper.»

  Han sa i talen sin at Mamata også angrep BJPs opposisjonsleder Shubhendu Adhikari ved å stille spørsmål ved hans integritet og “som indikerer at han også har vært under korrupsjonsskyen til tross for hans vanlige bud om å skrive brev til statsminister Narendra Modi med påstand om korrupsjon.”

  Les også |I skarp kontrast til hennes trekk for å støtte Mondal, tok Mamata ikke bare avstand fra Chatterjee, men kastet ham også fra departementet og partiet. TMC-lederen forklarte årsakene: “De to sakene kunne ikke plasseres i samme kategori. I Parthas svindelsak om rekruttering av lærere er det også involvering av Arpita hvis leiligheter viste seg å ha blitt hentet inn millioner fra. På den annen side står Mondal overfor en storfesmuglingssak, og CBI har ikke fått noe gjennombrudd selv etter å ha blitt varetektsfengslet i forrige uke.»

  TMC-ledere innrømmer at Chatterjees arrestasjon og beslaget av massive kontanter “skadde” partiets image.

  Med henvisning til Mondal’s arrestasjon, sa de at den har gitt partiorganisasjonen et slag. De påpeker at Mondal ikke bare er en nær Mamata-hjelper og Birbhum-sterkmannen, men også har makt over nabodistriktene, inkludert Nadia, Murshidabad og West Burdwan. «I disse distriktene er vårt valgmaskineri avhengig av Anubrata. Vi må kontrollere denne skaden så snart som mulig nå og komme opp med våre ledere som kan være et effektivt alternativ til Anubrata. Ellers kan partiet få en tøff tid i de kommende Panchayat- og Lok Sabha-målingene,” sa en TMC-leder.

  Ikke gå glipp av |Ingen protester for Partha: Minister in ED net but Mamata & TMC spiller ventespill

  Etter å ha vært på defensiven i det siste mens den står overfor økende hete på grunn av korrupsjon, har TMCs ledere og aktivister nå gått ut i gatene og krever “upartiske” undersøkelser fra sentrale byråer mot partiledere. Etter å ha søkt Suvendhu’s arrestasjon i Saradha Chit Fund-svindel, har de også reist et truende innlegg mot opposisjonslederne.

  Til å slå tilbake, sa statens BJP-president, Sukanta Majumdar, “ Mamata Banerjee er nå redd. Det er derfor hun spør om hennes støttespillere vil komme ut hvis hun blir arrestert.”

  Annonse

  BJP-leder Dilip Ghosh sa: “TMC-lederen kan ikke se hvor mye lederne hennes har stjålet, men hevder at hun kan se hvor mye Suvendu Adhikari stjal? Hele administrasjonen hjalp til med storfesmugling. Nå protesterer de mot ED og CBI. Folk så også enorme mengder penger hentet fra leilighetene til Arpita Mukherjee. De vil gi dem et passende svar. Det er derfor frustrasjonen deres kommer ut.”

  Både CPI(M) statssekretær Md Salim og partileder Sujan Chakraborty påsto at “TMC er et tyvenes parti”.