Delhi University kommer sannolikt att införa intern bedömning för distansutbildningsprogram i år

0
45

I enlighet med universitetets befintliga förordningar är systemet för intern bedömning endast tillämpligt på dess ordinarie program och inte på School of Correspondence Courses and Continuing Education. (fil)

Studenter vid Delhi Universitys program för öppna lärande kommer sannolikt att ha interna bedömningar från och med läsåret 2022-2023.

Enligt universitetets befintliga förordningar är systemet för intern bedömning endast tillämpligt på dess ordinarie program och inte på School of Correspondence Courses and Continuing Education. Ett förslag till ändring av denna förordning kommer dock att läggas fram för godkännande vid universitetets kommande styrelsemöte den 18 augusti.

Enligt dagordningspunkten, genomförandet av fortlöpande bedömning (intern bedömning) är ett obligatoriskt krav från University Grants Commission's Distance Education Bureau i de program som erbjuds genom öppet och distansundervisning.

“Eftersom det är ett obligatoriskt krav för DEB-UGC, måste den kontinuerliga bedömningen (intern bedömning) implementeras i alla program som erbjuds av School of Open Learning, Department of Distance & Fortbildning, Campus of Open Learning, DU, från den akademiska sessionen 2022-23,” står det.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Ökningen av arbetarens produktivitetspoäng

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfieskampanj en stor hit på självständighetsdagen

Premium

Bihar berozgari-refrän gör plats för CM:s jobblöfte

PremiumCollegium ledd av CJI Ramana godkände över 250 för HC; lediga platser nu sjunker…Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu