Dadgostar: Läget i vården har aldrig varit så stressigt och dåligt som i dag

0
47

I avsnittet om vården i Expressens partiledardebatt inledde Ebba Busch (KD) med att säga att bara Chile och Indien har färre vårdplatser per capita. – Svensk sjukvård är som en hink, full med hål, helt sönderskjuten, tillade hon. Magdalena Andersson (S) sa att mycket är fantastiskt med svensk sjukvård. – Se bara hur personalen slet under covid. Men det finns också stora problem, många är bekymrade över att inte få vård i tid. Åtta av tio svenskar bor i regioner där vården styrs av KD – Busch har chansen, sa Andersson. Nooshi Dadgostar (V) uppmanade svenska folket att rösta bort KD från de regioner där de styr vården. – Min mamma som jobbar i vården säger att det aldrig varit så stressigt och dåligt som i dag.