Brutalt och kompromisslöst sommarprat av Lusine Djanyan

0
49

I Pussy Riot-medlemmen Lusine Djanyans sommarprat berättar hon hur Putins brutalitet fick henne att bli aktivist, hur den ledde till att hon misshandlades av kosacker under vinter-OS i Sotji, och hennes flykt från Ryssland. ”Jag får gåshud av obehag när hon skildrar hur det är att vara förföljd av en förtryckarregim”, skriver Aftonbladets Pernilla Ericson. DN:s Ingmar Nevéus beskriver sommarpratet som både spännande och sorgligt. ”Sorglig när hon berättar om de två hem, i Azerbajdzjan och Ryssland, som hon kanske aldrig kommer att återse.” Även Maria Domellöf-Wik ryser av Lusine Djanyans berättelse, som hon beskriver som brutal och kompromisslös. ”’Jag klarar inte av att stoppa huvudet i sanden och hålla tyst’ konstaterar Djanyan. Det ska vi vara innerligt tacksamma för.”