Home Svenska Abbas ställde till skandal vid Tysklandsbesök

Abbas ställde till skandal vid Tysklandsbesök

0

”Israel har begått 50 förintelser” – med de orden ställde den palestinske presidenten Mahmoud Abbas till en skandal vid sitt statsbesök i Berlin på tisdagen, skriver Die Welt. Det var vid en presskonferens med förbundskansler Olaf Scholz som Abbas fick en fråga om 50-årsminnet av palestinska terroristers attack mot OS i München 1972. Abbas svarade: – Om vi ska se på historien så har Israel från 1947 tills i dag begått 50 massakrer i 50 palestinska byar. 50 massakrer, 50 förintelser (”holocausts”). Det var det sista som sades på presskonferensen. Olaf Scholz såg uppenbart missnöjd ut enligt Der Spiegel. Efteråt kom hård kritik från både Israel och den tyska oppositionen: ”Ofattbart, Scholz borde ha kastat ut Abbas” skrev CDU-ledaren Friedrich Merz på Twitter.