Medan du sov: Lukaku gör mål när han återvänder till Inter, Neymar-stjärnor för Paris och Barca börjar säsongen med oavgjort

0
83

(Vänster till höger) Lukaku firar sitt mål i Serie A-premiären för Inter, Neymar förbereder sig för att ta en hörna mot Montpellier, och Lewandowski missar en chans att göra mål mot Vallecano. (Foton: Inter, PSG English och FC Barcelona på Twitter)

Efter bara en säsong borta från klubben där han blev en av de mest dödliga anfallskrafterna i Europa, markerade Romelu Lukaku sin återkomst till Inter med ett mål i första Serie A-säsongens match mot amerikanska Lecce.

Det tog mindre än en och en halv minut för 29-åringen att göra mål i sitt första matchinlägg, ett tråkigt år med hans mått mätt med Chelsea i Premier League. Målet hjälpte Inter att vinna en 1-2-seger och ta tre poäng hem från sin bortaresa.

Lukaku var en del av Inter-sidan som vann ligan i 2021 och belgaren gjorde 64 mål på 95 matcher under två säsonger. Det rapporterades att Lukaku tog en lönesänkning på 8,5 miljoner euro för den kommande kampanjen för att skilja sig från Londonklubben och återvända till Italien.

Neymar spelar huvudrollen när PSG slog Montpellier

I Frankrike slog Paris Saint Germain Montpellier med 5-2 i sin omgång 2-match i Ligue 1. Den brasilianske forwarden Neymar orkestrerade skadan när han gjorde mål och assisterade på natten.

30-åringen nekades ett hattrick på natten efter en VAR-kontroll men värdarna hade kontroll över matchen ändå. Neymar har nu 5 mål på tre assist så här långt den här säsongen över tre matcher.

Medan det var ett självmål från gästlagets Falaye Sacko som öppnade kontot för Paris på natten, Kylian Mbappes straff och en sent mål från Renato Sanches gjorde femma för värdarna tillsammans med Neymars ställning.

Barca inleder säsongen med ett dödläge 0-0

Efter ett tungt lyftande sommartransferfönster, som för närvarande inte är över, var det en nedslående start på La Liga-säsongen för FC Barcelona eftersom de gjorde 0-0 hemma mot Rayo Vallecano.

Tvåan från förra säsongen hade kunnat registrera fyra av sina värvningar inför matchdag 1 inklusive Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen och Franck Kessie efter en orolig strid med den spanska ligan om de ekonomiska komplikationerna av deras transferfönstershopping.< /p>Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

ExplainSpeaking | Indien på 75: 11 listor för att förstå hur långt Indien har …

Premium

Varför en majoritet av muslimerna motsatte sig Jinnahs idé om partition och stannade kvar…

Premium

Delhi Confidential: Vem kommer att hissa Tricolor vid AICC:s högkvarter …

Premium

Justice Uday Umesh Lalit: ‘Om (vår) åtgärd inte är upp till målet, s…Prenumerera nu för att få 62 % RABATT på Toppsportnyheter nu

Klicka här för mer

Medan alla fyra var med på kvällen för Blaugrana gjorde det knappast någon skillnad på resultatlistan. Trots att det var det bästa av de två lagen på kvällen när det gäller bollinnehav och skapade chanser, kunde Barcelona inte ta sig igenom Vallecanos försvar och fick nöja sig med att dela en poäng vardera på kvällen. Värdarna förvärrades ytterligare av misär när kaptenen Sergio Busquets blev utvisad under stopptiden för andra halvlek.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu