“India, Kina må ikke la deres politikk blande seg inn i interne anliggender i nabolaget”

0
47

Tobgay var i samtale med Saran som en del av en forelesningsserie av CPR om temaet India and the World, som er en forelesningsserie som samler fremtredende foredragsholdere som har et langt og dypt engasjement med India. (Express/Fil)

INDIA OG Kina må ikke la deres politikk blande seg inn i nabolagets indre anliggender, sa tidligere statsminister i Bhutan Tshering Tobgay søndag, og la til at noen land i nabolaget og deres politikere spiller Kina-kortet for å balansere og oppnå visse politiske mål. i landet.

Tobgay, som var statsminister i Bhutan fra 2013 til 2018, sa at India kan og må gjøre mer for å få både SAARC og BIMSTEC til å realisere sitt fulle potensial.

Les også | Den indiske regjeringen må slutte å blidgjøre Kina for å beskytte sitt image

I en samtale med tidligere utenriksminister Shyam Saran på et arrangement organisert av Center for Policy Research, var Tobgay ærlig: «Noen land og noen politikere spiller Kina-kortet. Selve terminologien Kina-kortet indikerer at disse landene naturlig er nærmere India. Og derfor tas Kina-kortet nesten for å balansere eller for å oppnå visse politiske mål i landet.»

«India og Kina må ikke la deres politikk blande seg inn i nabolagets indre anliggender. Så lenge det er innblanding i indre anliggender i deres naboland, tror jeg at disse landene vil finne det svært vanskelig å vokse. Kina kommer til å vokse… India vokser … spørsmålet er for nabolaget, de landene som er klemt nå, vi vil vokse og for det, alle land som må oppføre seg, inkludert de enkelte landene,” sa Tobgay.

Subscriber Only StoriesView All< figur>Premium

Økningen i arbeidernes produktivitetspoeng

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfies-kampanje en stor hit på uavhengighetsdagen

Premium

Bihar berozgari-refreng gjør vei inn i CMs jobbløfte Premium

Collegium ledet av CJI Ramana klarerte over 250 for HCs; ledige stillinger nå laver…Abonner nå for å få 62 % rabatt

Tobgay minnet om statsminister Narendra Modis invitasjon til ledere fra SAARC-land for edsavleggelsesseremonien i 2014 og BIMSTEC-land til edavleggelsesseremonien i 2019, og sa: “Modis gest av velvilje var rettet mot å bringe sammen og styrke alle landene i nabolaget. Dette budskapet om å forene og oppfylle SAARC’s potensiale har på en eller annen måte ikke blitt gitt den pressen og viktigheten det fortjener. Vi må gjøre mer…. I likhet med SAARC har også BIMSTEC en lang vei å gå. Gitt Indias lederskap og som det største, rikeste og mektigste landet i regionen, kan og må India absolutt gjøre mer for å bringe begge organisasjonene SAARC og BIMSTEC til å realisere sitt fulle potensial.»

Les også |A tapte sjanser for forholdet mellom India og Kina

Om Indias rolle i nabolaget sa han: “Jeg tror dessverre at mange ganger har folk som bor i – det som oppfattes som mindre land, en chip på skuldrene våre. Vi har en tendens til å føle oss som en lillebror. Og vi ønsker ikke å føle at storebror er i nabolaget. Vi har en tendens til å føle oss usikre. Og jeg tror at usikkerhet ikke er bra for vennskap. Det er mitt syn. I Bhutan har vi ikke denne usikkerheten, og som et resultat har vi dratt nytte av det. Vi vokser. Vi blir enda sterkere.»

I nabolaget er det land med 40 millioner til 200 millioner innbyggere, sa han, «De er giganter i seg selv. Jeg tror de kan jobbe på like vilkår med India.»

Annonse Les også |Pragmatisme, ikke jingoisme vil hjelpe India med å håndtere Kina

“Så, ja, det er noen usikkerhet. På den ene siden kan det være naturlig. På den annen side kan det bare være politikerne, de politiske lederne som gir næring til usikkerhet i folket deres for å nå sine politiske mål,” sa han.

“Når jeg møter folk i utlandet, kommer indere og pakistanere veldig godt overens. godt i utlandet. Men når jeg kommer tilbake til Bhutan, og ser på regionen, ser det ut til å være nesten forskjeller som ikke kan forenes. Jeg tror ledelsen i alle disse landene, inkludert ledelsen i India, må gjøre mer for å sikre at det er mer tillit og samarbeid.”

Tobgay var i samtale med Saran som en del av en forelesningsserie av CPR om temaet India and the World, som er en forelesningsserie som samler fremtredende foredragsholdere som har et langt og dypt engasjement med India.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene . Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå