Home Norsk Hvem var Rakesh Jhunjhunwala, 'Indias Warren Buffett'?

Hvem var Rakesh Jhunjhunwala, 'Indias Warren Buffett'?

0

Milliardærinvestor Rakesh Jhunjhunwala døde søndag morgen. (Foto: Bloomberg-fil)

Aksjemegler og milliardærinvestor Rakesh Jhunjhunwala, 62, døde i Mumbai tidlig søndag morgen.

Administrerende direktør i Breach Candy-sykehuset, N Santhanam, fortalte The Indian Express at Jhunjhunwala ble brakt død til sykehuset klokken 06.45. Ifølge en lege led Jhunjhunwala av diabetes og en nyresykdom.

Statsminister Narendra Modi kondolerte hans død. “Full av liv, vittig og innsiktsfull, etterlater han et uutslettelig bidrag til finansverdenen. Han var også veldig lidenskapelig opptatt av Indias fremgang,” skrev han i en tweet.

Unionens finansminister Nirmala Sitharam uttrykte også sine kondolanser ved Jhunjhunwalas bortgang. “Investor, dristig risikotaker, mesterlig forståelse av aksjemarkedet, tydelig i kommunikasjonen – en leder i seg selv,” skrev hun på Twitter.

Unionens handels- og industriminister Piyush Goyal kalte Jhunjhunwala “en inspirasjon for rikdom opprettelse” mens han uttrykker sin kondolans.

Jhunjhunwala, som var populært kjent som Indias Warren Buffett, hadde en estimert nettoverdi på 5,8 milliarder dollar, ifølge Forbes. Han ble også inkludert på Forbes 2022-listen.

Ikke gå glipp av |Rakesh Jhunjhunwala: From Titan to Tata Motors — En liste over milliardærens investeringer

Selv om han hadde holdt seg uvel en stund og ble innlagt på Breach Candy Hospital i juli for en sjekk, uttrykte investeringsbrorskapet sjokk over hans bortgang. Mens han var kjent som en risikotaker, føler mange at Jhunjhunwala inspirerte millioner av detaljinvestorer gjennom sin positivitet, da han alltid var positiv til den indiske økonomien og markedene på lang sikt. En langsiktig investor som har holdt flere av investeringene sine i mer enn et tiår nå, Jhunjhunwala var en ekte investor, sier markedsdeltakere.

I forrige uke hadde Akasa Air, et lavprisflyselskap støttet av ham, startet operasjoner i India med det første flyet som tok av. fra Mumbai til Ahmedabad.

“For at kulturen i et selskap skal være sparsommelig, må du starte på en frisk,” hadde Jhunjhunwala sagt, midt i bekymring for at luftfartsmarkedet ikke var like forlokkende som før. “Jeg er veldig, veldig positiv på Indias luftfartssektor når det gjelder etterspørsel.”

Jhunjhunwala hadde en eierandel på 40 prosent i flyselskapet og hadde veteraner fra luftfartsindustrien som tidligere Jet Airways-sjef Vinay Dube og eks-IndiGo-president Aditya Ghosh til å lede selskapet.

Han begynte å investere i aksjemarkedet på begynnelsen av 1980-tallet og administrerte porteføljen sin gjennom kapitalforvaltningsfirmaet RARE Enterprises. Jhunjhunwala var direktør i tre firmaer – RARE Equity Private ltd, RARE Family Foundation og HOPE Film Makers, i tillegg til fem selskaper med begrenset ansvar.

Annonse

En utdannet regnskapsfører startet sine aksjemarkedsinvesteringer med bare 5000 Rs på midten av åttitallet, som vokste til 5,8 milliarder dollar (rundt 46 000 crore Rs), ifølge magasinet Forbes. Da han begynte å boltre seg på aksjemarkedet, ba faren, som var tjenestemann i inntektsskatteavdelingen, ham ikke be ham om penger.

Jhunjhunwala var også promotøren av Star Health and Allied Insurance, og han og kona Rekha har en eierandel på 17,49 prosent i selskapet. Selskapet ble notert på børsene i fjor.

Noen av de store investeringsbeholdningene til Jhunjhunwala inkluderer Titan Company, hvor han sammen med sin kone hadde 5,05 prosent. Han eier også 1,09 prosent i Tata Motors, og sammen med sin kone eier han 5,48 prosent i Crisil og 3,64 prosent i Federal Bank.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC-nøkkel-15. august 2022: Hvorfor du bør lese 'Khongjom war' eller 'Vision I…

Premium

C Raja Mohan skriver: Diplomacy for Viksit Bharat

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

UPSC Essentials: Nøkkelvilkår for den siste uken med MCQer< figur>Premium

ExplainSpeaking | India på 75: 11 diagrammer for å forstå hvor langt India har …Abonner nå for å få 62 % rabatt Annonse

Nirmal Jain, grunnlegger og styreleder for India Infoline, snakket med The Indian Express, “Han hadde et hjerte av gull og en hjerne som forsto markeder enn noen andre. Hans bidrag til markedene er enormt ettersom han var veldig positiv, en risikotaker, klarsynt og inspirerte investorer enten det er detaljhandel eller HNI. Han var en veldig kjær venn, og vi vil alltid savne ham.»

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå