Hva er blokkjedebasert høyere utdanning?

0
89

Blockchain-teknologi er nyttig for utdanningsinstitusjoner fordi den bidrar til å bevare originale dokumenter og lagre dem digitalt og sikkert. (Representativt bilde.)

Lørdag ble National Institute of Technology (NIT) i Rourkela den andre sentralstyrte institusjonen for høyere utdanning i landet (etter IIT-Kanpur) som tildeler blokkjedebaserte digitale grader til alle sine nyutdannede. .

Over 1500 studenter mottok gradene sine i dette formatet i tillegg til den tradisjonelle papirkopien av sertifikatet.

Hvordan er den blokkjedebaserte graden forskjellig fra et vanlig digitalt gradsbevis som en student kan motta på e-post og dele med arbeidsgivere og høyere utdanningsinstitusjoner elektronisk? Vi forklarer:

Les |NIT Rourkela-plassering: 20 studenter bag Rs 46,08 lakh årlig pakke

Sp. For det første, hva er blokkjedeteknologi?

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfies-kampanje en stor hit på uavhengighetsdagen

Premium

Bihar berozgari-refreng gjør vei inn i CMs jobbløftePremium

Collegium ledet av CJI Ramana klarerte over 250 for HCs; ledige stillinger er nå lav…

Premium

PM Modis Independence Day-mål: korrupsjon, nepotismeAbonner nå for å få

Sp. Hvorfor brukes denne teknologien til å utstede utdanningsgrader og sertifikater?

Blokkjedeteknologi er nyttig for utdanningsinstitusjoner fordi den hjelper til med å bevare originale dokumenter og lagre dem digitalt og sikkert.

Annonse

“Blockchain fungerer som en uforanderlig hovedbok for informasjon. All informasjon som først er lagt inn i blokkjeden, kan ikke slettes, sier professor Manindra Agarwal, medgründer av National Blockchain Project og tidligere visedirektør for IIT-Kanpur. National Blockchain Project, startet av IIT Kanpur, er finansiert av National Security Council for å utvikle e-governance-løsninger ved bruk av blockchain-teknologi.

De blokkjede-drevne dokumentene er skrivebeskyttet, så ingen endringer kan gjøres i originaldokumentene, selv ikke av studenten. Teknologien gir derfor sikkerhet og varighet for sertifisering av akademiske prestasjoner.

Det viktigste er at denne teknologien gir en lett verifiserbar versjon av en elevs utdanningsgrad, vitnemål eller sertifikat.

Annonse i bilder | institusjoner lyser opp i tricolor for å feire den 75. uavhengighetsdagen

Q. Hvordan hjelper dette arbeidsgivere?

Verifisering av akademiske grader og sertifikater kan være treg. Det er lettere for en arbeidsgiver å bekrefte en blokkjede-drevet grad.

I motsetning til den lange prosessen med å sende e-post til universitetet for å autentisere en grad, med blokkjedeteknologi, sendes et engangspassord (OTP) til mobilnummeret og e-posten til den aktuelle studenten. Når OTP er delt med arbeidsgiveren, kan de få tilgang til den opprinnelige graden digitalt.

“En prosedyre som normalt tar tre uker, tar nå bare 30 sekunder.”, sier Okade i NIT Rourkela.

Q. Hvordan er en blokkjede-forankret grad forskjellig fra utdanningsgraden eller sertifikatet som er tilgjengelig på en nettplattform som for eksempel DigiLocker?

Annonse

Selv om slike plattformer er nyttige for sikker lagring av digitale dokumenter, er den kun ment for personlig bruk. For arbeidsgivere vil verifiseringsprosessen for grader ikke være mulig i slike søknader.

Sp. Hvilken er den første sentraldrevne utdanningsinstitusjonen som tildeler blokkjede-drevne grader?

Annonse

I fjor ble IIT-Kanpur den første institusjonen for høyere utdanning som tildelte grader ved bruk av denne teknologien. Statsminister Narendra Modi var hovedgjesten ved IIT-Kanpurs 54. innkallingsseremoni i desember 2021. Dette ble startet under regi av National Blockchain Project ved IIT-Kanpur, som delte teknologien med NIT-Rourkela.< /p>

Sp. Hvordan kan NIT-Rourkela-studenter få tilgang til sine blokkjedebaserte grader?

Gradene er tilgjengelige på universitetets “Digital Certificates Portal”, tilgjengelig via hver students rullenummer. For å laste ned gradene vil kandidatene motta en OTP på mobilnummeret, som også vil bli sendt til e-post-IDen deres, for å gi tilgang til den sikre portalen som inneholder gradene deres. Gradene vil også bli gjort tilgjengelige for nedlasting som PDF-er som vil gjøre dem tilgjengelige fra hvor som helst i verden.

Sp. Hva er noen andre bruksområder for blokkjedeteknologi?

Annonse

Den kan brukes til å lagre landposter. I Karnataka prøver National Blockchain Project å digitalisere land- og eiendomsregistre. Kun kjøper og selger ville ha tilgang til dokumentet. “Det er som et virtuelt håndtrykk”, sier professor Okade.

“Denne teknologien vil i stor grad redusere svindel og økonomisk svindel. Uansett hvor det kreves autentisering, kan dette brukes, legger han til.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå