Høydepunkter på uavhengighetsdagen 2022: «Panch pran», kamp mot korrupsjon og dynastisk politikk i statsminister Modis tale

0
133

PM Modi taler til nasjonen fra det røde fortet.

Independence Day Highlights, 15. august:I sin tale for den 76. uavhengighetsdagen på det røde fortet, ba statsminister Narendra Modi den kollektive ånden på 130 crores, “Team India”, om å ta landet fremover og sikre at det er en utviklet nasjon i de neste 25 årene. Statsminister Modi fastsatte fem vedtak, eller “panch pran” for ‘amrit kaal’: Å jobbe mot et ‘viksit Bharat‘ (utviklet India), fjern eventuelle rester av kolonialisme, beholder røttene våre, sørger for enhet i mangfold og utfører en borgers plikter. Han fremhevet at korrupsjon og dynastisk politikk var de to største utfordringene i India.

Da han begynte sin tale, uttalte statsminister Modi at det var en historisk dag for India som tar en ny vei med en ny beslutning. Han understreket at Indias styrke ligger i mangfoldet, og kalte det “demokratiets mor”.

I forkant av sin tale ved Det røde fort, foldet statsminister Modi ut nasjonalflagget midt i en 21-kanons salutt av den urfolksutviklede haubitspistolen, ATAGS. Dette ble fulgt av en dusj av blomsterblader med helikoptre. Tidligere på dagen besøkte statsminister Modi Rajghat for å vise respekt.

Stories kun for abonnenterSe alle

Premium

Økningen i arbeidernes produktivitetspoeng

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfies-kampanje en stor hit på uavhengighetsdagen

Premium

Bihar berozgari-refreng gjør plass i CMs jobbløfte

PremiumCollegium ledet av CJI Ramana klarerte over 250 for HCs; ledige stillinger er nå lav…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå