Home Norsk «FYJC-opptak forsinket for å gi sjansen til ikke-statlige styrestudenter»: Maharashtra Education-direktør

«FYJC-opptak forsinket for å gi sjansen til ikke-statlige styrestudenter»: Maharashtra Education-direktør

0

Den sentraliserte nettbaserte opptaksprosessen til FYJC, som gjennomføres i fem byer, begynte faktisk 30. mai (representativt bilde. Fil)

Selv om det sentraliserte nettbaserte opptakssystemet for First Year Junior College (FYJC) fortsatt er på, kan høgskoler begynne på akademikere ettersom den første opptaksrunden, med flest setetildelinger, allerede er over. Tatt i betraktning forsinkelsen i begynnelsen av opptaksprosessen på grunn av sene resultater, lurer de fleste kandidater på når collegelivet deres endelig vil begynne. Midt i pågående FYJC-opptak snakker direktør for utdanning (videregående og videregående) Mahesh Palkar, hvis kontor leder prosessen, med Pallavi Smart om forsinkelsen, økningen i antall kandidater som søker om FYJC i år og den generelle prosessen.

Hvorfor ble FYJCs sentraliserte opptaksprosess forsinket i år?

Selv om de sentraliserte nettopptakene til First Year Junior College (FYJC) fortsatt pågår, har ungdomsskoler (klasse 11 og 12) i Maharashtra blitt fortalt at de kan begynne å undervise studenter ettersom flertallet av setene allerede er tildelt. Den forsinkede opptakssyklusen i år (på grunn av forsinkede styreresultater) har ført til at tusenvis av studenter er bekymret for når collegelivet deres endelig skal begynne.

Utdanningsdirektør (videregående og videregående skole) Mahesh Palkar, hvis kontor leder FYJC-opptak, samtaler med Pallavi Smart om forsinkelsen, økning i antall søkere i år og den generelle prosessen.

Subscriber Only StoriesSe allePremium

UPSC Key-16. august 2022: Hvorfor bør du lese 'Thucydides' felle' eller 'Oper…Premium

Forklart: Alt om F-INSAS, Nipun-gruver, LCA — de nye systemene har…

Premium

Økningen i arbeidernes produktivitetspoeng

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfies-kampanje en stor hit på Independence Day. Abonner nå for å få 62 % RABATT

Mange statlige universiteter, inkludert Mumbai University, begynte å ta opp grader uten å vente på resultatene fra det ikke-statlige styret i klasse 12. Hvorfor ble så FYJC-opptaksprosessen ventet?

I alle de fem byene – Mumbai, Pune, Nagpur, Nashik og Amravati – hvor den sentraliserte online opptaksprosessen gjennomføres, utgjør kandidatene fra ikke-statlige styrer som søker om FYJC-seter 9-10 prosent av de totale søknadene. Av dette er fem prosent fra CBSE-styret. Dette er et betydelig antall studenter. For å tilby like muligheter for alle studenter, var det viktig å vente på klasse 10-resultatene fra ikke-statlige styrer. Dessuten kan det ikke sammenlignes med grad-opptakene ettersom ikke-statlige styreskoler som tilbyr klasse 12 er færre i antall enn de som tilbyr klasse 10. Dette fører til et større antall ikke-statlige styrestudenter som søker opptak til FYJC enn de i grad. kurs. Alle byene som har det sentraliserte nettbaserte systemet for FYJC-opptak utgjør mesteparten av urbane Maharashtra med det høyeste antallet ikke-statlige styreskoler.

Hvor mange studenter har søkt til FYJC i år, og er det noen endring sammenlignet med antall søknader de siste par årene?

Annonse

I år har totalt 4 52 121 kandidater bekreftet opptakssøknadene sine for sentralisert nettopptak for FYJC i alle fem byer til sammen. Dette kan til slutt øke ettersom søknadsprosessen skal fortsette sammen med opptaksrunder. Det er absolutt en kraftig økning i antall søknader fra de siste to årene. I fjor søkte totalt 4 10 853 kandidater om sentralisert nettopptak til FYJC, dette var 4 27 264, et år før det.

In Pictures |Utdanningsinstitusjoner lyste opp i tricolor for å feire den 75. uavhengighetsdagen

Hva kan være årsaken til denne økningen i antall FYJC-søknader for byer?

De siste to årene midt i pandemien har opptakspreferansene endret seg for de fleste studenter og deres foreldre. Med akademikere på nett, foretrakk de fleste å ta opptak til ungdomsskoler nærmere boligene sine. Dette førte til en reduksjon i antall studenter som søker FYJC i byer, i motsetning til gamle tider da mange aspirerende kandidater fra perifere og utkantsområder fra disse fem byene ville ønske å ta sjansen på å lære i byens høyskoler. Nå som livet for det meste går tilbake til det normale, er studenter fra andre deler av Maharashtra og foreldrene deres villige til å ta denne sjansen igjen.

Når skal ungdomsskolen starte?

Annonse

Den første runden av den sentraliserte nettbaserte opptaksprosessen, som inkluderer det høyeste antallet setetildelinger, er allerede over i alle fem byer. Ideelt sett kan ungdomsskoler begynne med akademikere nå. Høyskoler har imidlertid friheten til å bestemme hvilke datoer de foretrekker, avhengig av statusen til bekreftede opptak registrert av dem.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå