Delhi vil sannsynligvis holde State Achievement Survey i oktober forrige uke

0
69

Utdanningsdirektoratet har tatt skritt for å overvåke læringsnivåer, inkludert ved å sette på plass en overvåkingsmekanisme på flere nivåer som involverer tjenestemenn som tar i bruk skoler med dårlige resultater. (fil)

Delhi vil sannsynligvis avholde en State Achievement Survey (SAS) i den siste uken i oktober for elever i klassene 3, 5, 8 og 10 av statlig drevet, lokalt organ drevet, statlig støttet og private skoler i byen.

Denne prestasjonsundersøkelsen vil ikke dekke skoler som drives av sentralregjeringen.

Delhi-regjeringens utdanningsdirektorat (DoE) har utformet en redusert pensum for alle karakterer for det pågående studieåret for å lette dem tilbake til klasseromsundervisning og -læring. Læringsutbyttet og pensum som dekkes av SAS vil være i tråd med denne reduserte pensum.

Mens undersøkelsen vil dekke språk, matematikk og EVS for elever i klasse 3 og 5, vil den dekke språk, matematikk, naturfag og samfunnsfag for de i klasse 8 og 10. Språkkomponenten vil være hindi, urdu eller engelsk som Undervisningsmediet kan være for en respektive student.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC-nøkkel-15. august 2022: Hvorfor du bør lese 'Khongjom war' eller 'Vision I…

Premium

C Raja Mohan skriver: Diplomacy for Viksit Bharat

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

UPSC Essentials: Nøkkelvilkår for den siste uken med MCQer< figur>Premium

ExplainSpeaking | India på 75: 11 diagrammer for å forstå hvor langt India har …Abonner nå for å få 62 % rabatt

I følge en melding fra State Council of Educational Research and Training (SCERT), er dette i samsvar med mandatet til National Education Policy (NEP) 2020, som sier at SCERT vil gjennomføre SAS for «refleksjon av skolens effektivitet utdanning» og for dens kontinuerlige forbedring i det året National Achievement Survey (NAS) ikke ble avholdt.

NAS ble holdt i november 2021, noe som viste at Delhi var bak landsgjennomsnittet i alle tre fag—Språk, matematikk og EVS—på klasse 3 og 5 nivåer. Delhi hadde også registrert et fall i sine prestasjoner i disse klassene siden den siste NAS-en som ble gjennomført i 2017, før pandemien.

Siden da har Utdanningsdirektoratet tatt skritt for å overvåke læringsnivåer, bl.a. ved å sette på plass en overvåkingsmekanisme på flere nivåer som involverer tjenestemenn som tar i bruk dårlige prestasjoner.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå