Home Svenska Delhi kommer sannolikt att hålla State Achievement Survey i oktober förra veckan

Delhi kommer sannolikt att hålla State Achievement Survey i oktober förra veckan

0

Utbildningsdirektoratet har vidtagit åtgärder för att övervaka inlärningsnivåer, bland annat genom att införa en övervakningsmekanism på flera nivåer som involverar tjänstemän som antar lågpresterande skolor. (fil)

Delhi kommer sannolikt att hålla en State Achievement Survey (SAS) den sista veckan i oktober för elever i klasserna 3, 5, 8 och 10 av statligt drivna, lokala organ, statligt stödda och privata skolor i staden.

Denna resultatundersökning kommer inte att täcka skolor som drivs av centralregeringen.

Delhis regerings direktorat för utbildning (DoE) har utformat en reducerad kursplan för alla årskurser för det pågående läsåret för att underlätta deras återgång till klassrumsundervisning och lärande. Lärandemålen och kursplanen som täcks av SAS kommer att ligga i linje med denna reducerade kursplan.

Medan undersökningen kommer att täcka språk, matematik och EVS för elever i klass 3 och 5, kommer den att täcka språk, matematik, naturvetenskap och samhällsvetenskap för dem i klass 8 och 10. Språkkomponenten kommer att vara hindi, urdu eller engelska som Undervisningsmediet kan vara för en respektive elev.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

UPSC-nyckel-15 augusti 2022: Varför du bör läsa “Khongjom war” eller “Vision I…

Premium

C Raja Mohan skriver: Diplomati för Viksit Bharat

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

UPSC Essentials: Nyckelord för den senaste veckan med MCQs< figur>Premium

ExplainSpeaking | Indien på 75: 11 listor för att förstå hur långt Indien har … Prenumerera nu för att få 62 % RABATT

Enligt en anmälan från State Council of Educational Research and Training (SCERT) är detta i enlighet med mandatet för National Education Policy (NEP) 2020, som säger att SCERT kommer att genomföra SAS för “reflektion av skolans effektivitet utbildning” och för dess kontinuerliga förbättring under det år då National Achievement Survey (NAS) inte hölls.

NAS hölls i november 2021, vilket visade att Delhi låg efter riksgenomsnittet i alla tre ämnen—Språk, matematik och EVS—på klass 3 och 5 nivåer. Delhi hade också registrerat en nedgång i sina prestationer i dessa betyg sedan den senaste NAS som genomfördes 2017, före pandemin.

Sedan dess har Utbildningsdirektoratet vidtagit åtgärder för att övervaka inlärningsnivåer, inklusive genom att införa en övervakningsmekanism på flera nivåer som involverar tjänstemän som antar lågpresterande skolor.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu