Delhi Confidensial: Hvem vil heise Tricolor ved AICC-hovedkvarteret på uavhengighetsdagen?

0
85

Kongresspresident Sonia Gandhi

HVEM VIL heise Tricolor ved AICC-hovedkvarteret på uavhengighetsdagen? Med kongresspresident Sonia Gandhi og tidligere partipresident Rahul Gandhi begge isolert etter å ha testet positivt for Covid, kjempet det store gamle partiet søndag med dette spørsmålet. A K Antony, et av seniormedlemmene i CWC, hadde heist partiflagget i anledning kongressens stiftelsesdag i 2020 da Sonia ikke dukket opp og Rahul var i utlandet. Antony er nå borte i Kerala. Det øverste medlemmet av CWC er Ghulam Nabi Azad, et fremtredende medlem av G 23-gruppen. Men vil kongressetablissementet invitere Azad til å gjøre æren? Leder for opposisjonen i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge er for nedstemt med Covid. Det samme vil Pawan Kumar Bansal, AICC-kassereren som også er ansvarlig for partiadministrasjonen, eller K C Venugopal, generalsekretæren med ansvar for organisasjonen, heise flagget. En leder sa bare at en av seniorene vil heise flagget.

Bli stille

SELV SOM Justice U U Lalit er satt til å bli utnevnt til Indias 49. sjefsjef denne måneden, er det usannsynlig at han vil flytte til den nyoppussede, elegante offisielle residensen-cum-sekretariatet for CJI den 7. Krishna Menon Marg. Selv om det kan ta litt tid for avtroppende CJI NV Ramana å forlate lokalene, og gitt at Justice Lalit har en kort periode på bare 74 dager, er oppfatningen at det ville være mer praktisk å fortsette i den nåværende bungalowen på Akbar Road. Den offisielle CJI-residensen ble utvidet i august i fjor til å inkludere et permanent sekretariat for SC Collegium ved siden av CJIs residens.

The Tweak

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

UPSC Key-16. august 2022: Hvorfor bør du lese “Thucydides' felle” eller 'Oper…

Premium

Forklart: Alt om F-INSAS, Nipun-gruver, LCA — de nye systemene har…

Premium

Økningen i arbeidernes produktivitetspoeng

Premium

Delhi Confidential: Tiranga selfies-kampanje en stor hit på Independence Day. Abonner nå for å få 62 % RABATT

JAIRAM RAMESH, kongressens generalsekretær (kommunikasjon), delte tidligere statsminister Jawaharlal Nehrus håndskrevne utkast til hans berømte første Independence Day-tale der han hadde skrevet om landets “date with destiny”, men leverte den som “prøve med skjebnen”. Ramesh sa på Twitter: «For 75 år siden, litt etter midnatt, ga Nehru sin udødelige ‘Tryst with Destiny’ tale. Her er hans håndskrevne utkast datert 14.8.47. Han hadde skrevet den som ‘dato med skjebnen’, men i et øyeblikk av ekte geni levert den som ‘prøve med skjebnen’. Nehru skrev i sitt utkast til notat: «For mange år siden gjorde vi en date med skjebnen, og nå kommer tiden da vi skal løse inn løftet vårt, ikke helt eller fullt ut, men svært vesentlig. Ved streiken i midnattstiden, når verden sover, vil India våkne til liv og frihet.»