CUET-UG 2022 Resultatdatum: Resultatkort som släpps denna dag

0
81

CUET UG Resultat 2022 Datum: Här förväntas CUET-resultatet släppas .Expressfoto av Narendra Vaskar/representativ bild

NTA CUET 2022 Resultatdatum: National Testing Agency (NTA) siktar på att tillkännage resultaten av Common University Entrance Test (CUET-UG) cirka den 7 september, sa en hög tjänsteman från National Testing Agency (NTA) till The Indian Express. När de har deklarerats kommer kandidaterna att kunna kontrollera sina CUET-UG-poäng på den officiella webbplatsen — cuet.samarth.ac.in.

Den sjätte och sista fasen av provet avslutas den 30 augusti. &#8220 ;Antalet ämnesuppsatser är enormt för CUET-UG. Vi kommer att försöka avsluta utvärderingen och tillkännage resultaten senast den 7 september. Vi betraktar den 10 september som vår yttre gräns,” sa NTA-tjänstemannen.

Läs |CUET Exam Centers 2022: Fler examenscenter, teknisk personal — NTA vidtar åtgärder för att säkerställa smidigt genomförande av CUET UG 2022

Ursprungligen var CUET uppdelad i två faser. Upprepade tekniska fel under den andra fasen (som hölls från 4 augusti till 6 augusti) ledde dock till uppskjutande och annullering av papper. Provet genomförs nu i sex faser och kommer att avslutas den 30 augusti, till skillnad från den 20 augusti.

Den 4 augusti avbröts det andra skiftet av provet helt, vilket tvingade över 50 000 kandidater över hela landet att återvända från centra utan att ta provet eftersom NTA misslyckades med att ladda upp frågepapper i tid. Tekniska problem rapporterades också den 5 augusti och 6 augusti.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

UPSC Key-15 augusti 2022: Varför du bör läsa “Khongjom war” eller “Vision I…

Premium

C Raja Mohan skriver: Diplomati för Viksit Bharat

Premium

UPSC Essentials: Nyckelord för den senaste veckan med MCQs

Premium

ExplainSpeaking | Indien vid 75: 11 listor för att förstå hur långt Indien har … Prenumerera nu för att få 62 % RABATT Läs också |One Nation One Entrance: JEE Main, NEET ska slås samman med CUET till förmån för studenterna, säger UGC-chefen

De som inte kunde göra testet under den andra fasen av provet (som genomfördes den 4, 5 och 6 augusti) på grund av tekniska problem kommer att visas i fas 6 (från 24 till 30 augusti). Dessa kandidater informerades om sina städer, och nya tentamensdatum på lördag och deras antagningskort kommer att släppas den 20 augusti.

Förlängningen av CUET-datumbladet innebär en försening av antagningskalendern för alla centrala universitet. Delhi University, till exempel, har uppskattat att antagningsprocessen för sina grundkurser sannolikt kommer att försenas med “minst en vecka”. Jawaharlal Nehru University Teachers Association (JNUTA) vid JNU har uttryckt oro över förseningen i antagningen och krävt att institutionen återställer sitt beprövade antagningsförfarande istället för att förlita sig på National Testing Agency.

Läs också |Varför registrerades bara 60 % av JEE (Main) passouts för IIT- JEE Advanced 2022?

I år hade totalt 14,9 lakh studenter registrerat sig för CUET-UG, enligt regeringens uppgifter. Av dessa 14,9 lakh-kandidater dök totalt 2,49 lakh-kandidater upp för CUET-UG i den första fasen mellan 15-20 juli, 1,91 lakh tog provet i den andra fasen (4-6 augusti) och 1,91 lakh i den tredje fasen den 7, 8 och 10 augusti.

Annons

För den fjärde fasen den 17, 18 och 20 augusti är 3,72 lakh-kandidater planerade att dyka upp för provet. Fas 5 kommer att ha 2,01 lakh-kandidater som tar provet den 21, 22 och 23 augusti. Dessutom kommer Fas 6, som ursprungligen var planerad att avslutas den 28 augusti, nu att hållas den 24, 25, 26 och 30 augusti, och förväntar sig en närvaro av 2,86 lakh kandidater.

I bilder |Utbildningsinstitutioner lyser upp i tricolor för att fira 75:e självständighetsdagen

CUET-UG-poängen kommer att användas av 90 universitet – 44 centrumstyrda, 12 statliga, 21 privata och 13 antagna – för att anta studenter till grundutbildningskurser under sessionen 2022-23. Bland dem har det centralt drivna Delhi University det högsta antalet ansökningar (6,63 lakh), följt av Banaras Hindu University (4,34 lakh) och University of Allahabad (2,62 lakh).

Medan detta var den första När NTA genomförde CUET-UG som ett obligatoriskt inträdesprov på nationell nivå, var testbyrån omgiven av många anklagelser och kontroverser relaterade till dålig förvaltning av examenscentra. UGC-ordföranden berättade dock för indianexpress.com på fredagen att NTA har lärt sig av avsnittet den 4 augusti och sedan dess har åtgärdat sina fel vid varje examenscenter och har även antagit flera nya åtgärder för att säkerställa att de framtida CUET-proven fungerar smidigt.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu