Home Svenska Börsen inleder svagt uppåt

Börsen inleder svagt uppåt

0

Stockholmsbörsen inleder tisdagshandeln försiktigt uppåt. Vid öppning står index:

• OMXSPI: +0,1%
• OMXS30: +0,1% SEB kommenterar börsutvecklingen i Asien som är mestadels positiv med små rörelser. ”Aktiemarknaderna […] reagerade svagt positivt på nyheter i officiella kanaler i Kina som menade att regeringen bör stimulera efterfrågan”, skriver banken. Det har trillat in några delårsrapporter. Revolution Race ökade både omsättning och rörelseresultat. Klädbolagets avgående vd Pernilla Nyrensten spår fortsatt god tillväxt. Aktien rasar 24 procent. Storskogen stiger 5 procent efter att ha dubblerar både omsättning och resultat i det andra kvartalet. Fasadgruppens resultatet efter skatt landade på 67 miljoner, en ökning från 35 miljoner kronor. Aktien klättrar 2 procent. Laddbolaget Garo faller 10 procent efter att resultatet minskade med nästan ett tredjedel. Samtidigt som omsättningen föll med 2 procent. Angler Gaming minskade omsättningen och vände till förlust. Spelbolagets vd Thomas Kalita kallar det för ett ”utmanande kvartal”. Aktien faller 7 procent. Riskkapitalbolaget EQT budar på resterande aktier i läkemedelsbolaget Karo Pharma. Budet är på 60 kronor per aktie. Karo Pharma rusar 17 procent, till budnivån. New York-börserna i går
S&P 500: +0,4%
Nasdaq: +0,5%
Dow Jones: +0,6% Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.