6 tips og triks for nye Oculus Quest 2-eiere

0
56

Når du først får tak i en Oculus (nå Meta) Quest 2, kan du bli fristet til å slå den på og dykke inn i VR-spilling – og det er ingenting galt med det! Hvis du tar deg tid til å aktivere noen få spesifikke innstillinger, vil du generelt ha en mye bedre VR-opplevelse.

Aktiver Passthrough

Passthrough er en innstilling som lar deg se gjennom de eksterne kameraene til headsettet . Det maler rommet rundt deg i en slags uskarpt svart-hvitt, men det er betydelig lettere å finne kontrollerene dine etter å ha satt på headsettet. Det er to hovedmåter å oppnå dette på.

Den første er å aktivere Passthrough Home, som fjerner standard virtuelle miljøet og aktiverer passthrough til enhver tid bortsett fra når du starter en app.

 1. Trykk på Oculus-knappen på høyre berøringskontroller for å få frem hurtigmenyen, og velg deretter hurtiginnstillinger-ikonet i nedre venstre hjørne.
 2. Når hurtiginnstillinger-menyen vises, velg øyeikonet.

  li>Du vil se rommet rundt deg i stedet for den virtuelle bakgrunnen.

  Det andre alternativet er å slå på Passthrough Shortcut, som lar deg aktivere Passthrough ved å dobbelttrykke på høyre side av headsettet.

  1. Åpne Quest-menyen og velg Innstillinger øverst til høyre.
  2. Velg verge.
  3. Velg bryteren for å aktivere Double Tap for Passthrough.

  Når det er aktivert, er alt du trenger å gjøre å dobbelttrykke på siden av headsettet for å se hvor du er i virkeligheten verden. Den er perfekt for å sentrere deg selv i lekeplassen hvis du kommer for nær vaktbarrieren.

  Invester i alternative linser

  Hvis du bruker briller (som mange av oss gjør), utgjør Oculus Quest 2 litt av et problem. Headsettet sitter tett og vil ofte trekke av deg brillene når du tar av headsettet. Det er også risiko for å ripe de interne Quest-linsene (eller dine egne briller).

  Quest 2 interne linser er skjøre, og du må bytte hele linsen hvis den er skadet. Du bør være ekstremt forsiktig for å unngå å skade dem på noen måte. Den medfølgende mikrofiberkluten er et flott alternativ for å rengjøre dem. Bare bruk milde strøk og ikke press ned mot dem.

  Hvis du ønsker å redusere denne risikoen, kan du kjøpe snap-in reseptbelagte linser fra selskaper som HonsVR, VR Lens Lab og WIDMOvr. Prosessen er enkel: Bare skriv inn resepten din på nettstedet, og de vil dukke opp på dørstokken innen noen få uker. Linsene passer magnetisk på VR-headsettet ditt.

  Du kan spille i VR uten å måtte bruke briller. Best av alt, den legger til et nytt lag med beskyttelse på de interne linsene til Quest, og du kan til og med velge funksjoner som filtrering av blått lys og antirefleks.

  En annen fordel: Disse inkluderer vanligvis et polstret VR-deksel som beskytter linsene dine mot sollys når de ikke er i bruk.

  Prøv uutgitte og eksperimentelle spill gjennom App Lab

  App Lab er en plattform der designere kan legge til uferdige og eksperimentelle VR-spill. Disse spillene forlater ofte App Lab når de har blitt grundig testet, men det er en fin måte å finne billige, vilt innovative VR-opplevelser på.

  App Lab DB er en arbeidsdatabase over alle kjente App Lab-spill. Den lar deg sortere etter popularitet, alder, vurdering og til og med pris. Du kan også søke etter spesifikke titler. Noen av de mest kjente Quest 2-spillene i dag (som Gorilla Tag) startet på App Lab.

  Når du finner et spill, tar App Lab deg til nedlastingssiden i Quest 2-butikken. Bare velg å laste ned spillet, og det vil vises i Quest 2-hodesettet ditt, forutsatt at du allerede har koblet Facebook-kontoen din til Quest-butikken.

  Sjekk et spills komfortnivå før du spiller

  Hvert spill i Oculus-butikken får en av tre komfortvurderinger: Komfortabel, Moderat eller Intens.

  Siden virtual reality-spilling ofte kan forårsake reisesyke, er disse vurderingene viktige for å hjelpe deg med å finne ut om et spill passer for deg. Komfortable spill er greit for nesten alle å spille, mens moderate spill er greit for de fleste spillere – men ikke alle. Intense spill bør unngås av nybegynnere i VR til de får taket på det.

  Et eksempel på et komfortabelt spill er Beat Sabre, hvor du står på ett sted og bare svinger med armene. Et intenst spill ville være Gorilla Tag, hvor du svinger armene og driver deg over arenaen med mange raske bevegelser.

  Du kan finne komfortnivået til et spill ved å velge Mer info på appsiden til Oculus Store.

  Koble til PC-en din via Air Link eller Link-kabel

  Hvis du finner deg selv litt begrenset av biblioteket på Oculus Store, ikke bekymre deg. Du kan spille noen av dine favoritt PC-spill takket være Oculus Link-funksjonen. Dette lar deg spille PC VR- og SteamVR-spill på Quest 2-headsettet ditt. Det er en eksperimentell funksjon, men den fungerer bra – spesielt hvis du har en lang USB-C-kabel for å gi deg mer mobilitet.

  Du kan også bruke denne funksjonen til å aktivere mods for dine favoritt VR-spill, som Beat Sabre. Ikke overse denne innstillingen – den gir tilgang til noen av de beste VR-opplevelsene der ute. Vi har en full guide for hvordan du gjør dette.

  Strøm gameplayet ditt

  Vil du overbevise noen andre om å bli med på moroa? Du kan streame spillingen din og la andre se nøyaktig hvordan det er i VR. En av de enkleste måtene er å ganske enkelt caste spillet ditt til Chromecast eller noe lignende. Du kan også caste spillingen til en Apple- eller Android-telefon.

  Et annet alternativ er å bare ta skjermbilder av de sprøeste hendelsene du ser mens du er i VR. Disse kan deles over Facebook med vennene dine. Hvem vet – kanskje du har det flerspillerlaget du har ønsket deg.

  Hvis du har et nytt Oculus Quest 2-hodesett, gjør litt research før du dykker inn. Det er mange nyttige funksjoner og innstillinger som ikke er umiddelbart åpenbare, men som vil gi enorme spillfordeler.