Slagsmål utbröt när valresultatet i Kenya utropades

0
46

När valkommissionen skulle presentera resultatet av förra veckans presidentval i Kenya tog fyra av sju ledamöter avstånd från valresultatet, rapporterar AFP. – Vi kan inte stå för resultaten som ska presenteras, sa kommissionens vice ordförande Juliana Cherera i direktsänd tv. Uttalandet följdes av kaos i form av slagsmål och högljudda bråk i lokalen. Polis tillkallades och flera fick lämna lokaler. Enligt uppgifter ska två ledamöter i valkommissionen ha skadats. Enligt valresultatet vann 55-årige affärsmannen William Ruto med 50,49 procent av rösterna. Oppositionskandidaten Raila Odinga fick 48,85 procent. Ruto hyllade valkommissionens arbete i sitt segertal och sa att han ”blickar framåt.” ”Det är inte över förrän det är över”, skriver Raila Odingas talesperson Makau Mutua på Twitter.