Punjab-speaker Sandhwan, hvis vakter slo lastebilsjåfør, en Kejriwal-beundrer og AAPs gårdsfjes

0
79

Punjab Assembly Speaker Kultar Singh Sandhwan (Express Photo by Kamleshwar Singh)

Punjab Assembly Speaker, Kultar Singh Sandhwan, Aam Aadmi Party (AAP) MLA fra Kotkapura, skapte overskrifter torsdag da sikkerhetspersonellet hans slo en sjåfør etter at lastebilen hans traff Speakerens bil på Jalandhar-Amritsar-omkjøringsveien nær Dobutrji.

Det ble kjent at på grunn av anleggsarbeid på strekningen der hendelsen skjedde, hadde veien snudd. «én vei» og så trafikkork.

Les også |Punjab Speakers sikkerhetsmenn slår lastebilsjåfør; han sier unnskyld, søker etterforskning

Da videoen av hendelsen gikk viralt, ga Sandhwan en unnskyldning på vegne av sine ansatte, men krevde også en uavhengig undersøkelse av hendelsen.

En to ganger AAP MLA, Sandhwan, 46, ble valgt som høyttaler for Punjab House i mars etter at AAP feide delstatsforsamlingens meningsmålinger. I meningsmålingene i 2022 avbrøt han kongresspartiets Ajaipal Singh Sandhu med 21 130 stemmer, mens han hadde beseiret kongresskandidaten Harnirpal Singh Kukku i 2017-målingene.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

The Bihar Handshake: Nitish, Tejashwi og et felles formål — å ta på seg BJ…

Premium

Innespor: Outfoxing BJP

Premium

Tavleen Singh skriver: Har India endret seg nok?

Premium

Forklart: Et kinesisk spionskip skal legge til kai ved Sri Lanka havn 16. august …Abonner nå for å få 62 % RABATT

Sandhwan er en slektning av tidligere Indias president Giani Zail Singh. Hans far Jangir Singh og Zail Singh var brødre.

Sandhwan, som fullførte sin bachelorgrad i ingeniørfag i 1997, jobbet som verkssjef i General Motors i Chandigarh til 2002 før han returnerte til landsbyen Sandhwan i Kotkapura.

Punjab CM Bhagwant Mann med den nyvalgte foredragsholderen Kultar Singh Sandhwan etter at den senere overtok kontoret på Vidhan Sabha under den 16. Punjab-samlingen (Ekspressfoto av Kamleshwar Singh)

Sandhwan er en beundrer av Delhis sjefsminister og AAP-supremo Arvind Kejriwal, og har fortsatt å lage nyheter etter å ha blitt høyttaler. I juni, under statsforsamlingens budsjettsesjon, hadde den Bhagwant Mann-ledede AAP-regjeringen foreslått å gi sitt nikk til en tekstilpark ved Mattewara i Ludhiana nær Sutlej-elvebredden. Imidlertid gikk snart videoer som viste Sandhwan sittende i dharnas sammen med miljøaktivister for å protestere mot tekstilparken. Regjeringen ble dermed tvunget til å skrote dette prosjektet.

Annonse Les også |Punjab-taler søker benådning ved Akal Takht etter at en video av prest som berører en kus hale til turbanen hans går viralt

Da Mann-regjeringen forbød «jugadu (provisoriske) vogner» i april, holdt mange mennesker en protest utenfor Sandhwans hus i Kotkapura, og krever kansellering av politiutfordringer mot kjøretøyene deres. Regjeringen rullet til slutt tilbake denne ordren også.

Selv om Sandhwan forble uforpliktende under den nylige skadede madrassepisoden i Guru Gobind Singh Medical College and Hospital (GGSMCH) i Faridkot, som førte til at Baba Farid University of Health Sciences (BFUHS) sin visekansler Dr Raj trakk seg Bahadur etter sin “ydmykelse” i hendene til helseminister Chetan Singh Jouramajra. Men da AAP var i opposisjonen, pleide Sandhwan regelmessig å slutte seg til protestene holdt av NGO-ene mot GGSMCHs “avgrunnsdype situasjon” og BFUHS V-Cs påståtte “apati og likegyldighet”.

More From Political Pulse< ul class="pdsc-related-list">

 • 'Shah Bano, sataniske vers…-spørsmål ble ikke behandlet etter fortjeneste, men for å bygge stemmebanker' Kerala Guv Arif Khan
 • Tilbake til tegnebordet i 2024 etter Nitish-sjokkeren, BJP vender Bihar-fokus til Dalits, EBC-er
 • The Bihar Handshake: Nitish, Tejashwi og et felles formål – å ta på BJP i 2024
 • Klikk her for mer

  Kort tid etter at han tiltrådte speakerens kontor, hadde Sandhwan sagt: “Jeg sa opp General Motors-jobben min i 2002 og brukte kunnskapen min innen jordbruk og ble sarpanch for landsbyen min i 2003. Senere forble jeg aktiv i jordbruksspørsmål i området , og i 2013 begynte jeg i AAP. Jeg forble medlem av kampanjekomiteen i AAP i Lok Sabha-målingene i 2014. Senere ble jeg til og med en av de fem talsmennene til Punjab AAP. Etter avfyringen i Kotkapura i 2015 forble AAP aktiv i området, og vi tok opp saken for å søke rettferdighet. Kampen min for offentlige saker førte til at jeg ble valgt som MLA i 2017, og jeg er takknemlig for folk som ga meg enda en sjanse i 2022.”

  Annonse Les også |Speaker Kultar Singh Sandhwan beordrer etterforskning av ansettelse av forsamlingspersonell under Cong-styret

  I løpet av bondeprotestene i løpet av 2020-21 mot senterets nå opphevede landbrukslover, utnevnte Kejriwal Sandhwan til president for Punjab AAP. kisan vinge. Han hadde sagt at under gårdsopprøret “brukte bønder regelmessig å besøke Delhi-grensene (stedet for bondeprotestene) uavhengig av deres politiske tilhørighet, og jeg fortsatte å møte dem med jevne mellomrom… Jeg dro selv til grenser som bonde 6-7 ganger.”

  På sin nye rolle som speaker, hadde Sandhwan sagt, med et smil, at “Jeg vil oppfylle det med flid … jeg vil være speakeren hvis jobb vil være å holde folk i ro, for å la husets saker forløpe på en jevn måte.» I henhold til valgerklæringen hans var hans totale eiendeler 74 lakhs i 2017, som gikk ned til 44 lakhs i 2022.

  Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå