Över 18 000 kommer ut för att stödja St Xaviers universitetslärare “tvungen att sluta” för Instagram-inlägg

0
43

St Xavier's College och University alumn och många före detta lärare vid de två instituten har tagit till sociala medier för att slå till mot universitetsmyndigheterna (Foto: sxccal.edu)

Över 18 000 människor från olika samhällsklasser har skrivit under en petition på nätet riktad till västbengalens högre utbildning som kräver “disciplinära åtgärder” mot Kolkatas St Xavier's University (SXU) vicekansler Felix Raj för att uttrycka solidaritet med den tidigare biträdande professorn i engelska som var påstås ha tvingats avgå på grund av sina Instagram-bilder i oktober 2021.

St. Xavier's College and University alumn och många före detta lärare vid de två instituten har tagit sig till sociala medier för att slå ut mot universitetsmyndigheterna efter att en lärare “tvingats” att säga upp sig efter ett klagomål från en elevs föräldrar över hennes “stötande” fotografier på Instagram. Månader efter hennes avgång har den tidigare universitetsläraren nu beslutat att flytta Calcutta High Court mot universitetsmyndigheterna.

In Pictures |Utbildningsinstitutioner lyser upp i tricolor för att fira 75:e självständighetsdagen

Läraren, som inte ville bli namngiven, berättade för The Indian Express: “En kängurudomstol hölls den 7 oktober i närvaro av V-C och registrator Asish Mitra, där hon blev skrämd, mobbad och hånad med sexuellt färgade kommentarer och stötande insinuationer utan någon provokation eller motivering.”

Sedan nyheten om hennes “påtvingade” avgång bröts har det vittnat om omfattande fördömanden på sociala medier. Studenter från olika SXU-avdelningar på fredagen bar svarta kläder och höll en tyst protest på campus för att uttrycka sin solidaritet med läraren.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Essentials: Nyckeltermer för den senaste veckan med MCQs

Premium

ExplainSpeaking | Indien på 75: 11 listor för att förstå hur långt Indien har …

Premium

Varför en majoritet av muslimerna motsatte sig Jinnahs idé om partition och stannade kvar på…

Premium

Delhi Confidential: Vem kommer att hissa Tricolor på AICC:s huvudkontor…Prenumerera nu för att få 62 % RABATT Top Education News

Klicka här för mer

Ananya Chakrabarty, tidigare professor vid St Xavier's College och nuvarande ordförande för Västbengalska kommissionen för skydd av barns rättigheter, sa i ett brev till Felix Raj, som hon också delade på sitt Facebook-konto: “Jag skriver till dig med stor smärta och vånda över den senaste tidens olyckliga händelseutveckling i samband med Instagram-bilderna på en ung kvinna som var en fakultet vid St Xaviers University. St Xavier’s College är en uppskattad institution som vi alla ser upp till och vördar. Och det smärtar mig att se dess namn dras in i en ful kontrovers skapad av ett universitet som är kopplat till denna 160-åriga institution genom en varumärkesförlängning.”

“Att underhålla och uppmuntra studenter eller deras familjer att fördjupa sig i regressiva dialoger och ifrågasätta fakulteternas personliga liv är inte bara en utvikning från den akademiska processen, utan det sänker också den vördade platsen för en uppskattad institution som St Xavier's i människors aktning&#8230 ;. Vi kan och kommer inte att tillåta att vårt kollektiva arv försvagas av denna enda regression. Det är ett krav som jag ställer till er för att återställa Xaviers helighet. Vänligen återställ professorns värdighet, för bara genom att göra detta skulle St Xaviers värdighet återställas i människors sinnen”, tillade hon.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu