Home Svenska Organisationer: Sluta frysa tillgångar till Afghanistan

Organisationer: Sluta frysa tillgångar till Afghanistan

0

I dag är det ett år efter att talibanerna tog makten i Afghanistan. Med anledning av årsdagen har 32 välgörenhetsorganisationer kommit med en gemensam rapport om den ekonomiska situationen i landet, rapporterar The Guardian. Den konstaterar att läget är akut och att nära 95 procent av den afghanska befolkningen inte har tillräckligt med mat att äta. Under de senaste tolv månaderna har miljoner afghaner utsått en ny våg av mödor. En utbredd hungersnöd, arbetslöshet och en nära universell fattigdom”, skriver organisationerna. Organisationerna skriver att den ekonomiska krisen resulterat i att både välfärd och näringsliv kollapsat. De föreslår att den afghanska centralbanken ska ges internationellt stöd, bland annat genom att sanktioner lättas och frusna tillgångar lämnas tillbaka.