NIT-Rourkela delar ut blockchain-baserade digitala grader

0
118

Dharmendra Pradhan, utbildningsminister, Indiens regering, inviger och lanserar de Blockchain-baserade digitala graderna. (Foto: NIT-R-teamet)

National Institute of Technology (NIT) Rourkela har blivit det första NIT att tilldela blockkedjebaserade digitala examina till mer än 1500 studenter på sin 19:e sammankomst, som hölls den 13 augusti.

Dessa grader har utvecklats med hjälp av IIT Kanpurs C3i Innovation Hub, under beskydd av National Blockchain Project, framlagt av premiärminister Narendra Modi. För att ladda ner examina får kandidaterna en OTP på sitt mobilnummer, som också skickas till deras e-post-id, för att ge tillgång till en säker portal som innehåller deras examina. Examina skulle också vara tillgängliga för nedladdning som en PDF-fil, vilket gör dem tillgängliga överallt globalt.

Läs |Allt du behöver veta: Vad är blockchain-baserad högre utbildning? Hur skiljer det sig från en vanlig digital examen?

“Blockchain-systemet fungerar enligt principen om decentralisering, vilket resulterar i att kontrollen inte ligger i händerna på en person utan på ett distribuerat nätverk. Information i en blockkedja registreras och lagras sekventiellt tillsammans med en exakt tidsstämpel och kan inte ändras vilket gör det till ett manipuleringssäkert transkript,” det officiella pressmeddelandet förklaras.

Denna digitala plånbok kommer att tillhandahålla en säker, manipulationssäker miljö som studenterna kan dela med sina blivande arbetsgivare. Det blir också enklare att verifiera omedelbart och kommer att spara den mödosamma verifieringsprocessen som utförs av tredje part som tar minst två till tre veckor.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Essentials: Nyckelord för den senaste veckan med MCQs

Premium

FörklaraSpeaking | Indien på 75: 11 listor för att förstå hur långt Indien har …

Premium

Varför en majoritet av muslimerna motsatte sig Jinnahs idé om partition och stannade kvar…

Premium

Delhi Confidential: Vem kommer att hissa Tricolor vid AICC:s huvudkontor… Prenumerera nu för att få 62 % RABATT I bilder |Utbildningsinstitutioner lyser upp i tricolor för att fira 75:e självständighetsdagen

Under den 19:e årliga sammankomsten 2021 , sex institutguldmedaljer, fem donationsguldmedaljer, fem donationsutmärkelser, 70 grentoppmedaljer och en pengautmärkelse till akademiker. Totalt 11 alumner tilldelades Distinguished Alumnus Award–2021 och 1 555 studenter (859 forskarstuderande, 608 studenter). -graduate, 88 PhDs) tilldelades sina grader.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu