NID-stiftelsen, Chandigarh University oppretter Guinness verdensrekord for den største menneskelige formasjonen av viftende nasjonalflagg

0
54

I anledningen sa guvernør Purohit at med bragden har Chandigarh gitt en stor melding til hele verden på 75-årsjubileet for Indias uavhengighet.(Fotokilde: nid.foundation/Instagram)

Studenter ved Chandigarh University, i samarbeid med NID Foundation, satte lørdag en ny Guinness verdensrekord for verdens største menneskelige formasjon av et vaiende nasjonalflagg på Chandigarh cricketstadion, sektor 16 lørdag for å markere 75 år med Indias uavhengighet.

Bruden ble oppnådd ved å bryte den tidligere rekorden som ble laget av en institusjon i De forente arabiske emirater.

Totalt 5885 studenter fra Chandigarh University og andre skoler og høyskoler sammen med frivillige fra NID Foundation brukte 2 timer og 45 minutter på å lage menneskebildet av et vaiende nasjonalflagg og slå rekorden internasjonalt. Minst 25 000 mennesker fra ulike samfunnslag hadde samlet seg for å overvære begivenheten, som arrangørene sa var deres forsøk på å gjøre noe unikt for å markere landets uavhengighetsdag.

«Den forrige verdensrekorden for den største menneskelige formasjonen av et vaiende nasjonalflagg ble satt av GEMS Education i Abu Dhabi, UAE, i 2017, hvor 4130 mennesker hadde kommet sammen. Den rekorden er nå brutt og en ny er opprettet av NID Foundation og Chandigarh University i dag,» bekreftet Swapnil Dangarikar, offisiell Guinness World Records-dommer.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

C Raja Mohan skriver: Diplomacy for Viksit BharatPremium

UPSC Essentials: Nøkkelord fra den siste uken med MCQs

Premium

ExplainSpeaking | India på 75: 11 diagrammer for å forstå hvor langt India har …Premium

Hvorfor et flertall av muslimer motsatte seg Jinnahs idé om partisjon og forble…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Dangarikar verifiserte rekorden og overleverte Guinness World Record-sertifikatet til Chandigarh-administrator Banwarilal Purohit og NID-sjefspatronen og visekansler ved Chandigarh University, Satnam Singh Sandhu.

Sandhu sa senere, “Under the Har Ghar Tiranga kampanje, tenkte vi at vi skulle ta et initiativ og gjøre noe annerledes i år på internasjonalt nivå. Så vi kom på ideen om å slå Guinees verdensrekord i 2017.”

Singh la til at gjennom arrangementet ønsket de også å tenne patriotismens ånd og nasjonalisme blant innbyggerne og for å motivere folk til å nå Indias regjerings mål om å utfolde Tricolor på toppen av 20 millioner hus i landet.

Annonse

Bortsett fra Purohit og Sandhu, var de andre tilstede under lørdagens arrangement unionsministeren for utenrikssaker og kultur Meenakshi Lekhi; Rådgiver for UT-administratoren Dharam Pal; Chandigarh-ordfører Sarabjit Kaur, og andre høytstående embetsmenn i UT-administrasjonen.

I anledningen sa guvernør Purohit at med bragden har Chandigarh gitt en stor melding til hele verden på 75-årsjubileet for India' 8217;s Independence.

“Denne begivenheten har blitt enda større enn det jeg hadde forestilt meg. Jeg gratulerer Chandigarh University kansler og NID Foundation-sjefbeskytter Satnam Singh Sandhu, hvis team har oppnådd denne bragden.

Annonse

“Måten NID Foundation og Chandigarh University har vært i stand til å bringe mennesker sammen, å feire patriotismens ånd og hylle dem som ofret seg for landets frihet, har vært absolutt prisverdig,” sa Purohit.

Med innspill fra PTI

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå