Medan du sov: Barcelona registrerar fyra värvningar, Afghanistan slog Irland och Nya Zeeland dominerar Västindien för att vinna T20I-serien

0
46

(Vänster till höger) Barcelonas klubblogotyp, Afghanistan-spelare under den tredje T20I mot Irland, och Martin Guptill i aktion under den 2:a T20I mot Västindien. (Foto: Reuters, @ACBOfficials och @ICC på Twitter)

Football Club Barcelona registrerade fyra av sina nysignerade spelare inför deras inledande La Liga-match för säsongen 2022/23 hemma mot Rayo Vallecano på lördagen, föreslog flera rapporter från Spanien. Mittfältaren Franck Kessie, försvararen Andreas Christensen och forwards Robert Lewandowski och Raphinha som ett resultat kommer att vara tillgängliga för öppningsmatchen, även om försvararen Jules Konde fortfarande behöver godkännande.

Barcelona var tvungen att möta den spanska ligan’s lönetak för att registrera sina nya värvningar men flera “ekonomiska spakar” inklusive nya investeringsavtal som släpptes finansiering efter att den sista hävstången utlöstes.

Klubben hade på fredagen meddelat försäljningen av 24,5 % av Barça Studios för ett belopp av 100 miljoner euro. Detta för att påskynda tillväxten av klubbens digitala, NFT- och Web3-strategi.

Afghanistan slog Irland för att hålla serierna vid liv

A omfattande T20-visning från högsta ordningen med slagträ följt av en bra bowlingshow trots att Rashid Khan hade en ledig dag innebar att Afghanistan gjorde comeback i den fem matcher långa T20I-serien mot Irland. Efter att ha förlorat de två första matcherna behövde besökarna en vinst i den tredje för att hålla tävlingen vid liv.

Öppnaren Rahmanullah Gurbaz fick 53 av 35 leveranser medan Najibullah Zadran gav pricken över i:et med en snabb 42 av 18 leveranser bland dagens bästa slagprestationer när Afghanistan postade 189/5 i sin kvot på 20 overs. Irland skulle hamna 22 runs under totalen. Naveen-ul-Haq valde bowlare med sin spell på 38/3.

“Idag spelade vi som planerat,” sa kapten Mohammad Nabi efteråt. “Öppnare gav bra partnerskap och vi gjorde en bra summa. Tidiga wickets är viktigare för att vinna matcherna. Sätt motståndarlagen under press. Mycket bättre presterade vi som ett lag idag.”

Nya Zeeland dominerar Västindien för att vinna T20-serien

The Blackcaps besegrade Windies i den andra av T20I-serien med tre matcher med 90 runs och fick en ointaglig ledning. Efter att ha vunnit tosningen valde Nya Zeeland att slå först på Sabina Park. Förutom Glenn Phillips (76 av 41), var Daryl Mitchell (48 av 20) och Devon Conway (42 av 34) värdarnas främsta plågoande med slagträet när Nya Zeeland avslutade sina 20 overs på 215/5.

I gengäld föll till kort med 90 runs eftersom de bara lyckades med 125/9 på sina 20 overs. Mitchell Santner och Michael Bracewell tog en 3fer vardera för Kiwis.

Inlägg en nära första T20I, som de hade vunnit med 13 runs, dominerade Nya Zeeland Västindien i sitt andra möte. De två lagen kommer att mötas för sista gången i T20I-serien söndagen den 14 augusti på samma plats i Kingston, Jamaica.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna . Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu