Ledare: Med V i regeringen äventyras Nato-medlemskapet

0
43

Sveriges kommande Nato-medlemskap skulle allvarligt skadas om Vänsterpartiet får en plats i regeringen efter valet, skriver Göteborgs-Postens ledarskribent Bawar Ismail. ”Den turkiske presidenten kommer i sådana fall att agitera mot vad han menar är en svensk regering bestående av PKK-vurmare och åter hota med att blockera Sveriges Nato-medlemskap.” Enligt Ismail är det oklart om V, som tidigare har visat stöd för den terrorklassade rörelsen PKK, skulle välja Sveriges nationella säkerhet eller PKK i en regeringsställning. På Expressens ledarsida diskuteras hushållens ökade utgifter. Ledarskribenten Peter Santesson anser att staten är mycket mer tillmötesgående med stöd när rika villaägare begär hjälp än vid tidigare kriser som drabbat glesbygden. ”Budskapet från centrum till periferin har varit att väljer man att leva som man gör, får man också ta konsekvenserna. […] Så annorlunda det låter den här gången, nu när det är resursstarka miljonskaror som sitter i saxen”. Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.