Inte första gången Mar-a-Lago är föremål för utredning

0
42

Donald Trumps semesterresidens Mar-a-Lago har länge varit en källa till huvudvärk för USA:s säkerhets- och underrättelsetjänst. Den förre presidentens hantering av säkerhetsklassat material på orten har varit centrum för flera utredningar, skriver CNN. Douglas London, tidigare tjänsteman vid CIA, säger till nyhetskanalen att det var en svår balans att ge Trump den information han behövde och samtidigt försöka se till att han inte ”av misstag eller på annat vis” skulle avslöja viktiga detaljer. Det blev exempelvis tydligt i februari 2017 när den dåvarande japanske premiärministern Shinzo Abe besökte Mar-a-Lago. Efter att en nordkoreansk missiluppskjutning avbröt den gemensamma middagen, diskuterade Trump och Abe händelsen öppet inför andra gäster. Bilder tagna vid tillfället visar hur Trump satt vid bordet och läste dokument och pratade i telefon. Under räden mot Mar-a-Lago förra veckan hittade FBI elva uppsättningar säkerhetsklassade dokument, vissa av dem topphemliga. Bland annat innehöll de information som Frankrikes president, skriver CNN.