Home Norsk India-melding til Kina på Taiwan: Unngå handlinger for å endre status quo

India-melding til Kina på Taiwan: Unngå handlinger for å endre status quo

0

Arindam Bagchi, talsperson for utenriksdepartementet, svarte på spørsmål om Indias samtaler med NATO, “India og NATO har holdt kontakten i Brussel på forskjellige nivåer i ganske lang tid nå. Dette er en del av våre kontakter med ulike interessenter om globale spørsmål av felles interesse.»

I sin første uttalelse siden USAs husspeaker Nancy Pelosi besøkte Taipei for 10 dager siden, som gjorde Kina sint og førte til PLA militærøvelser, ba India fredag ​​om «utøvelse av tilbakeholdenhet» og for å unngå « unilaterale handlinger for å endre (den) status quo» over Taiwan.

Den presiserte ikke Ett-Kina-politikken, og sa i stedet at regjeringens “relevante” politikk er ” velkjent og konsekvent” og “krever ikke gjentakelse”.

Som svar på spørsmål om Indias samtaler med NATO, sa Arindam Bachi, talsperson for utenriksdepartementet: «India og NATO har holdt kontakten i Brussel på forskjellige nivåer i ganske lang tid nå. Dette er en del av våre kontakter med ulike interessenter om globale spørsmål av felles interesse.»

Les også |Kina blokkerer India, USAs forsøk på å liste Jaish-sjefen Masood Azhars bror Abdul Rauf Azhar som 'global terrorist' < p>Indian Express rapporterte torsdag at New Delhi holdt sin første politiske dialog med NATO i Brussel 12. desember 2019. Samtalene ble deltatt av høytstående tjenestemenn, inkludert fra utenriksdepartementet og forsvarsdepartementet.

Subscriber Only StoriesView Alle

Premium

Forklart: Hvorfor Sør-Korea faser ut halvkjeller i «Parasite»-stil …Premium

Når USA veier Guantánamo-alternativene, kan Saudi-senteret tilby løsning

Premium< /figur>Deres egen verste fiende; hvordan Storbritannias utdanningspolitikk kostet det imperiet'…

Premium

UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress med MCQer— RBI’s undersøkelser til fo…Abonner nå for å få 62 % RABATT

På spørsmål om Taiwan-spørsmålet sa Bagchi: “Som mange andre land er også India bekymret over den siste utviklingen. Vi oppfordrer innstendig til utøvelse av tilbakeholdenhet, unngåelse av ensidige handlinger for å endre status quo, deeskalering av spenninger og innsats for å opprettholde fred og stabilitet i regionen.»

Mer fra politisk puls

Klikk her for mer

På spørsmålet om ett-Kina-politikken sa MEA-talspersonen: “Indias relevante retningslinjer er velkjente og konsistente. De krever ikke gjentakelse.»

India har ikke formelle diplomatiske bånd med Taiwan ennå, ettersom det følger politikken for ett-Kina.

Annonse

Uten å navngi Kina, kalles New Delhi også Beijings blokkering av forslaget om å utpeke  Pakistan-baserte Abdul Rauf Azhar som en global terrorist som «uheldig».

Omtalt som Abdul Rauf Asghar i FN-dokumenter, er han broren til Jaish-e-Mohammed (JeM)-sjefen Masood Azhar og nestlederen for den forbudte terrorgruppen.

Les også |Midt i spenningen mellom Kina og USA: Jaishankar møter Blinken, diskuterer Lanka, ASEAN

“Vi merker med beklagelse at det er satt et 'teknisk hold' på noteringsforslaget for Abdul Rauf Asghar. Det er uheldig at når det gjelder vår kollektive kamp mot terrorisme, har det internasjonale samfunnet ikke vært i stand til å snakke med én stemme, sa Bagchi.

Annonse

Han siterte Ruchira Kamboj, Indias faste representant ved FN i New York, som under FNs sikkerhetsråds åpne debatt den 9. august hadde flagget denne bekymringen kategorisk til alle medlemmer: «Det bør ikke være noen dobbeltstandarder når det gjelder å håndtere terrorister. .”

«Praksisen med å plassere laster og blokker uten å gi noen begrunnelse må avsluttes. Det er svært beklagelig at ekte og bevisbaserte listeforslag knyttet til noen av de mest beryktede terroristene i verden blir satt på vent. Dobbeltmoral og fortsatt politisering har ført til at troverdigheten til sanksjonsregimet er på et lavt nivå hele tiden, sa Kamboj.

Bagchi sa at Abdul Rauf var aktivt involvert i terrorangrep som kapring av Indian Airlines-fly IC- 814 i 1999, parlamentets terrorangrep i 2001 og terrorangrepene ved den indiske hærens leir i Kathua i 2014 og ved IAF-basen i Pathankot i 2016.

Les også |Quixplained: Spenninger mellom USA, Kina og Taiwan over Nancy Pelosi sitt besøk

Abdul Rauf, sa han, er allerede forbudt i henhold til indiske og amerikanske lover, og derfor “plassering av det “tekniske grepet” mot slike ettersøkte terrorister er høyst uønsket.”

“India vil fortsette å forfølge sin prinsipielle posisjon om å stille disse terroristene for retten, inkludert gjennom UNSC 1267 sanksjonsregimet,” sa han.

Annonse

Om det kinesiske utenriksdepartementet sa at det var “fullstendig uberettiget for visse land å sitere de såkalte sikkerhetsbekymringene” å presse Sri Lanka – i sammenheng med at Sri Lankas utenriksdepartement ber Kina om å “utsette” ankomsten av Yuan Wang 5, et militært fartøy, i den sørlige havnen i Hambantota – MEA-talspersonen sa: “Vi avviser insinuasjonene i uttalelsen om India. Sri Lanka er et suverent land og tar sine egne uavhengige beslutninger.»

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Annonse

Han sa når det gjelder forholdet mellom India og Sri Lanka, “dere er klar over sentraliteten som Sri Lanka opptar i vår Neighborhood First-politikk. India har i år gitt en enestående støtte på over 3,8 milliarder dollar for å forbedre den alvorlige økonomiske situasjonen på Sri Lanka. India støtter også fullt ut sitt demokrati, stabilitet og økonomiske utvinning.”

Om forholdet mellom India og Kina sa Bagchi: “Vi har konsekvent understreket nødvendigheten av gjensidig respekt, gjensidig følsomhet og gjensidige interesser som grunnlag. for utvikling av bånd.”

Annonse

“Med hensyn til våre sikkerhetshensyn er dette den suverene rettigheten til ethvert land. Vi vil gjøre den beste vurderingen i vår egen interesse. Dette tar naturligvis hensyn til den rådende situasjonen i vår region, spesielt i grenseområdene,” sa han.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå