Forklarede bøker: Hver kvinne i historien, hennes kors å bære

0
45

Omslaget til 'Lies Our Mothers Told Us: The Indian Woman's Burden'.

Tittel: Lies Our Mothers Told Us
Forfatter: Nilanjana Bhowmick
Utgiver: Aleph
Sider: 272
Pris: Rs 699

Tidlig i boken Lies Our Mothers Told Us: The Indian Woman's Burden forteller journalisten Nilanjana Bhowmick om en barndom som ble tilbrakt med å se moren hennes kjempe mot stengene i buret som en indisk kvinnes gifte liv kan være. Moren hennes, som jobbet mot oddsen for å bli med i politiet, er misfornøyd med å bo i en felles familie etter ekteskapet, hvor hun konstant blir utsatt for de uttalte og uuttalte forventningene til en kvinne i hennes stilling. Karrieren hennes har liten betydning for alle – ektemann, svigerfamilie – bortsett fra seg selv, og hun blir presset til å bære langt mer av det huslige ansvaret enn hun ønsker å – eller til og med kan – påta seg.

Hun lengter etter dagen da hun og mannen og barna kan flytte inn i eget hus. Likevel, når den dagen kommer, bringer den med seg sine egne problemer. Hun opplever nå at det å være en arbeidende kvinne fortsatt er like vanskelig som det var da hun var under svigermors tak, kanskje vanskeligere, for nå er det ingen som tar seg av barna hennes eller lager maten deres når hun krever det. jobb som politimann.

Best of Explained

Klikk her for mer

Historien om moren til Bhowmicks fanger på en passende måte opp byrden som forfatteren har påtatt seg å utforske og beskrive i denne boken.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Forklart: Hvorfor Sør-Korea faser ut halvkjeller i «Parasite»-stil …

Premium

Ettersom USA veier Guantánamo-alternativer, kan Saudi-senteret tilby løsning

Premium

Deres egen verste fiende; hvordan Storbritannias utdanningspolitikk kostet det imperiet’…Premium

UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress med MCQs— RBI’s undersøkelser for å fo…Abonner nå for å få 62 % rabatt

På den ene siden har kampene til kvinner som Savitribai Phule, Tarabai Shinde og Kamini Roy og den bredere kvinnebevegelsen etter uavhengighet i India gjort det mulig for den indiske kvinnen å ha et liv utenfor hjemmet og ildstedet. På den annen side er imidlertid den uunngåelige virkeligheten at ikke bare er den bredere verden ofte uvillig til å la kvinner gripe disse mulighetene, men at disse mulighetene, når de først er grepet, begynner å kreve sin egen avgift. Ens barn må kanskje oppdras av hushjelpen, som kanskje etterlater sitt eget barn hos en nabo. Eller man må kanskje gi opp et spennende jobbtilbud fordi det er en syk forelder hjemme som trenger omsorg — og ingen mannlige medlemmer av familien kan forventes å ta på seg ansvaret, mens profesjonelle omsorgspersoner er uoverkommelige.

< p>For å vise hvor tynget den gjennomsnittlige indiske kvinnen er av de huslige byrdene hun bærer – sammen med ansvar utenfor hjemmet – stoler Bhowmick på harde tall så vel som anekdotiske bevis, samlet fra hennes eget liv, samt samtaler med venner og bekjente, og kvinner hun møter som en del av jobben sin. Historiene fra de hun møter, så vel som fra hennes egen familie, understreker den skremmende innvirkningen de ulike byrdene har på indiske kvinners mentale helse.

I sitt banebrytende verk fra 1963, The Feminine Mystique, hadde Betty Friedan lagt ned bar “problemet som ikke har noe navn” – den dype misnøyen som den amerikanske kvinnen følte over å være ute av stand til å oppfylle seg selv fordi alle rundt henne – foreldre, ektemann, college og kirke – har fortalt henne at det eneste livet for henne er hjemme. Bhowmicks bok gjør noe lignende. Akkurat som Friedan hadde revet i stykker fasaden til amerikansk velstand etter krigen for å vise de uoppfylte livene den ble bygget på, viser Bhowmick hvem som egentlig betaler kostnadene når en nasjon streber etter sabka vikaas uten å demontere stillaset av ulikheter den er på. bygget.

Annonse

Forklarede bøker vises hver lørdag. Den oppsummerer kjerneargumentet til et viktig sakprosaverk.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå