Forbud mot “massekonvertering”, 10 års fengsel: I forkant av HP-målingene vedtar BJP-regjeringen et strengere lovforslag

0
48

Sjefminister for Himachal Pradesh Jai Ram Thakur. (Fil)

På den siste dagen av den siste sesjonen i det nåværende hus før statsledere for meningsmålinger som er planlagt til november, vedtok tforsamlingen i Himachal Pradesh lørdag et lovforslag som endrer gjeldende antireligiøs konverteringslov sterk>å forby enhver “massekonvertering” og øke den maksimale straffen for tvangskonvertering til maksimalt 10 års fengsel fra de avsluttende syv årene.

Den Jairam Thakur-ledede BJP-regjeringen la frem endringen til Himachal Pradesh Freedom av Religion Act, 2019,
i den pågående monsunsesjonen i forsamlingen på fredag.

Lovforslaget om Himachal Pradesh Religionsfrihet (endring), 2022, vedtatt enstemmig av huset, innføyes i 2019-loven en henvisning til “massekonvertering”, som beskrives som to eller flere personer som konverterer samtidig.

Mer fra politisk puls

Klikk her for mer

Regjeringen hevdet at den brakte den endrede lovgivningen for å gjøre 2019-loven mot konvertering strengere, som forbyr konvertering fra en religion til en annen gjennom tvang, uriktig fremstilling eller bedragerske midler, samtidig som den fastsetter maksimalstraff på syv års fengsel for forbrytelsen.< /p>Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

UPSC Essentials: Nøkkelord fra den siste uken med MCQerPremium

ExplainSpeaking | India på 75: 11 hitlister for å forstå hvor langt India har …

Premium

Hvorfor et flertall av muslimer motsatte seg Jinnahs idé om partisjon og forble…

Premium

Delhi Confidential: Hvem skal heise Tricolor på AICC hovedkvarter…Abonner nå for å få 62 % rabatt

Da han deltok i debatten om lovforslaget i huset, sa CM Thakur: «Jeg respekterer alle religioner. Til tross for poenget om at religion bør være et spørsmål om tro og tillit, blir noen av vårt folk utsatt for falske løfter og tvang. Vi har sett en periode med religiøse omvendelser. Hvis noen ønsker å konvertere på egen vilje, er det frihet.»

Med henvisning til loven fra 2019 som ble vedtatt for å endre en lignende lov fra 2006 for å gjøre straffen mot konvertering strengere, sa Thakur at hans regjering har nå endret den for å gi den flere tenner hvis “resultat vil være synlig i kommende tider”.
Han sa at bestemmelsene i den endrede loven var “unike for Himachal Pradesh siden ingen annen stat har en slik lov om kraftige og massekonverteringer”.

Opposisjonspartiene hevdet at den endrede loven vil være i strid med de konstitusjonelle bestemmelsene for personer som tilhører Scheduled Castes (SCs) og Scheduled Tribes (STs). Den ensomme CPI(M) MLA Rakesh Singha fortalte huset at disse sårbare samfunnene vil bli utsatt for den nye loven.

Annonse

Thakur sa imidlertid: “Vi har ytterst respekt for de planlagte kastene. Vi har vist til bestemmelsene i Grunnloven. I hele bestemmelsene er det ingen spesifikk målretting mot noe fellesskap. Den fokuserer bare på det faktum at hvis en person frivillig konverterer til en annen religion, må de erklære det på forhånd.»

Seksjon 3 i Freedom Act sier: “Ingen skal konvertere eller forsøke å konvertere, verken direkte eller på annen måte, noen annen person fra en religion til en annen ved bruk av uriktig fremstilling, makt, utilbørlig påvirkning, tvang, tilskyndelse eller uredelige midler eller ved ekteskap.” Den endrede lovgivningen sier at “Forutsatt videre at den som overtrer bestemmelsene i § 3 med hensyn til massekonvertering skal straffes med fengsel i en tid som ikke skal være kortere enn fem år, men som kan strekke seg til ti år. 8221;.

Personen som er siktet for å ha utført massekonverteringer, vil også være ansvarlig for en bot på inntil Rs 1,5 lakh. Hvis en person blir funnet å være anklaget for et annet lovbrudd av samme art, kan fengselsstraffet strekke seg til minimum syv år og maksimalt ti år.

Annonse

Endringslovforslaget bestemmer videre at dersom en person skjuler sin religion mens han gifter seg med noen fra en annen religion, skal det straffes med fengsel i en periode som ikke skal være kortere enn tre år, men som kan strekke seg til ti år. Personen vil også være ansvarlig for en bot som ikke skal være mindre enn Rs 50 000 og kan også strekke seg til Rs 1 lakh.

Loven fra 2019 bestemmer at en person som konverterer til en annen religion av egen vilje, skal varsle distriktsdommeren en måned i forveien. Enhver overtredelse av det samme vil bli ansett som en straffbar handling. Presten som utfører den religiøse konverteringen må også erklære religionen sin på forhånd, heter det i loven. Det er lagt til et tillegg til klausulen i den nye lovgivningen, som sier at enhver som avgir falsk erklæring eller fortsetter å dra fordel av sin overordnede religion eller kaste selv etter konvertering skal straffes til minst to år eller forlenges til fem års fengsel.
Tidligere ville DM godkjenne en undersøkelse av påstander om konverteringer. I henhold til det endrede lovforslaget vil en offiser på underinspektørnivå være autorisert til å utføre en undersøkelse i konverteringssaken. Lovbruddet i henhold til denne loven er ikke-kausjonspliktig, og den siktede vil bli stilt for retten av sesjon, heter det.

Den viktigste opposisjonskongressen, mens den i prinsippet støttet den endrede lovgivningen, utskjelte BJP for «opportunisme». “. «Kongressen var partiet som la frem et lovforslag mot konvertering i Himachal Pradesh i 2006 (under Virbhadra Singh-regjeringen), som trådte i kraft i 2007. BJP utnytter det bare før valget,” sa partileder RS ​​Bali.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå