Home Svenska ”Biskopens lömska manöver är en andlig våldtäkt”

”Biskopens lömska manöver är en andlig våldtäkt”

0

Den förre talespersonen för offrens råd i Köln, Karl Haucke, anser att kardinalen och ärkebiskopen Rainer Maria Woelki med sina strategier utför en ”andlig våldtäkt” på offren. Det säger Haucke i en intervju med Der Spiegel angående sexskandalerna i Kölnstiftet. Haucke beskriver hur kardinalen och hans rådgivare försökt manipulera offrens råd till att instämma i den officiella versionen av hur sexövergreppen i Köln hanterats. Både Haucke och hans efterträdare tog så illa vid sig att de avgick från rollen som talesperson. Efterträdaren beskriver sina erfarenheter i rådet som att ”ledas som en dresserad apa genom manegen”. Haucke avslutar: – Gärningsmannaorganisationen kyrkan klarar inte att reda ut sina egna brott. Gärningsmän, jurister och domare från samma hus – det går bara inte.