Studenter har forstått at JNU ikke er et sted for “anti-nasjonale” aktiviteter, sier kansler VK Saraswat

0
91

De siste årene har universitetet vært vitne til flere tilfeller av vold som involverer Venstre-tilknyttede studentantrekk og ABVP. (Representativt bilde. Fil)

Studenter ved Jawaharlal Nehru University (JNU) har forstått budskapet om at universitetet er et sted for fri utveksling av ideer, men det kan ikke brukes til aktiviteter som er ‘antinasjonale’ eller mot ‘interessen til nasjonens suverenitet’, har dens kansler V K Saraswat sagt.

Saraswat, som også er medlem av NITI Aayog, sa videre at i Jawaharlal Nehru University (JNU) har folk nok frihet til å utøve tankeprosessene sine, og de er veldig på vakt om hva som skjer i India og globalt. “Det er et fritenkende samfunn der. Så, du vil finne mange motstridende tankeprosesser, og mange motstridende ideologier, som folk vil pleie. Så til tider var det et sammenstøt av ideologier, det er derfor du pleide å høre at det er problemer,” sa han til PTI.

Les |CUET UG forsinkelse: JNU-lærere’ krever gjenoppretting av universitetets egen opptaksprosedyre

De siste årene har universitetet vært vitne til flere tilfeller av vold som involverer Venstre-tilknyttede studentantrekk og RSS’ studentorganet Akhil Bhartiya Vidyarthi Parishad (ABVP). I april i år kolliderte to grupper studenter på universitetets Kaveri Hostel angivelig over servering av ikke-vegetarisk mat på Ram Navami i rotet.

“Men vi har nå gitt total form til dette at dere (studenter) har friheten til å uttrykke dere selv, bortsett fra at enhver aktivitet som er anti-nasjonal, enhver aktivitet som er mot interessen til nasjonens suverenitet, slike ting bør frarådes.< /p>Fortellinger kun for abonnenterSe allePremium

Express Sunday Story: The Bihar Handshake

Premium

Tavleen Singh skriver: Har India endret seg nok?

Premium

Rushdie-angrep: Høy stillhet i dag gjenspeiler parlamentets dempede standpunkt over y …

Premium

Hvilke tre bokstaver, en del av Lahore Conspiracy Case, vil være en del av en…Abonner nå for å få 62 % RABATT

“Og den meldingen har blitt levert til alle berørte. Jeg tror i det store og hele folk har forstått,” sa Saraswat.

Han bemerket at COVID-19-pandemien også hjalp i stor grad fordi folk begynte å jobbe hjemmefra, og da innså de at økosystemet til JNU er nødvendig for at de skal være mer kreative og produktive heller enn å sitte hjemme.

“Og derfor ser du noen positive resultater,&#8221 ; Saraswat la til.

Les også |Jamia forbedrer NIRF-rangeringen, JNU holder seg til andreplassen

Flere JNU-studenter og alumner, inkludert Sharjeel Imam, Umar Khalid, Natasha Narwal og Devangana Kalita, ble arrestert i henhold til den strenge loven om ulovlige aktiviteter (UAPA) for deres påståtte involvering i konspirasjonssaken om opptøyene i Delhi i 2020.

Annonse.

Natasha Narwal og Devangana Kalita ble senere løslatt mot kausjon mens Umar Khalid og Sharjeel Imam fortsatt er i fengsel.

Kanhaiya Kumar og Khalid, som da studerte ved JNU, ble arrestert av Delhi-politiet for deres påståtte involvering i oppviglersaken i 2016 over en campusprotest. De ble senere løslatt mot kausjon. Kumar er nå med i Kongresspartiet.

Den 5. januar 2020 stormet en mengde maskerte menn campus og målrettet mot studenter på tre herberger, og løste kaos med kjepper, steiner og jernstenger, slo innsatte og knuste vinduer, møbler og personlige eiendeler.

Annonse

Minst 28 personer, inkludert JNU Students’ Unionspresident Aishe Ghosh ble skadet da kaos hersket på campus i nesten to timer.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå