Storbritannias økonomi krymper i andre kvartal, noe som øker frykt for lavkonjunktur

0
43

Folk krysser shoppingdistriktet Regent Street med unionsflagg hengende over det for å markere det kommende platinajubileet for 70-års regjeringen til Storbritannias dronning Elizabeth II, i London, onsdag, mai 18, 2022. (AP)

Storbritannias økonomi krympet i løpet av de tre månedene frem til juni, viste tall som ble offentliggjort fredag ​​- en mindre enn forventet sammentrekning som likevel bidro til uro over de vanskelige månedene fremover.

The Office for National Statistikken sa at Storbritannias bruttonasjonalprodukt falt med 0,1 % mellom april og juni, ned fra 0,8 % vekst i forrige kvartal. BNP krympet med 0,6 % i juni, og vekstanslagene for mai ble revidert ned fra 0,5 % til 0,4 %.

Statistikkontoret sa at helseutgifter var den største bidragsyteren til fallet, ettersom regjeringen trappet ned koronaviruset testing, kontaktsporing og vaksinasjonsprogrammer.

“Mange forhandlere hadde også et tøft kvartal,” sa ONS-direktør for økonomisk statistikk Darren Morgan. “Disse ble delvis oppveid av vekst i hoteller, barer, frisører og utendørsarrangementer i kvartalet,” delvis som et resultat av feiringen av dronning Elizabeth IIs platinajubileum i juni.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Bihar-håndtrykket: Nitish, Tejashwi og et felles formål – å ta fatt på BJ. ..

Premium

Inside Track: Outfoxing BJP

Premium

Tavleen Singh skriver: Har India endret nok?

Premium

Forklart: Et kinesisk spionskip skal legge til kai ved havnen på Sri Lanka 16. august …Abonner Nå for å få 62 % rabatt

Analytikere sa at nedgangen ikke nødvendigvis betydde starten på en resesjon, ofte definert som to kvartaler med økonomisk sammentrekning. Bank of England sier imidlertid at Storbritannia sannsynligvis vil falle inn i resesjon senere i år ettersom en levekostnadskrise forverres og inflasjonen stiger over dagens 9,4%.

Les også |Inflasjonen i Storbritannia stiger til nye 40- års høyeste på 9,4 %

Den gjennomsnittlige drivstoffregningen for britiske husholdninger har steget mer enn 50 % i år ettersom krigen i Ukraina presser globale olje- og naturgassforsyninger, og nok en økning kommer i oktober, når gjennomsnittsregningen er spådd å nå 3500 pund ( $4 300) i året.

“Nedfallet i Storbritannias BNP i andre kvartal skyldtes i stor grad støy,” sa James Smith, økonom for utviklede markeder ved ING Economics. “Men risikoen for resesjon øker raskt, med gassfutures når nye høyder for neste vinter, og våre siste estimater antyder at husholdningenes energipristak kan komme nær 5000 pund i andre kvartal neste år. Mye avhenger nå av finanspolitiske kunngjøringer til høsten.»

Annonse

Anti-fattigdomsforkjempere, forbrukergrupper og opposisjonspolitikere presser på statsminister Boris Johnsons konservative regjering for å hjelpe folk med å takle skyhøye regninger. Men Johnson er inne i de siste ukene som statsminister og sier at “vesentlige finanspolitiske beslutninger” må overlates til hans etterfølger, som tiltrer i september.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå