Maharashtra FYJC Admission: Andre merittliste ute, marginal reduksjon i cut-off karakterer

0
87

Sion-politiet registrerte en sak mot to personer, angivelig tilknyttet Shiv Sena, for angivelig å ha lagt ut støtende tegneserier av statsminister Narendra Modi og innenriksminister Amit Shah på Twitter. Politiet sa at det er registrert en sak mot en Rohan Pathankar, som er embetsmann for Shiv Sena fra Worli og Nitin Shinde fra Pune. Shinde jobber for IT-cellen til partiet. Et støtende og endret bilde av Modi og Shah ble lagt ut på Twitter fra Pathankars Twitter-håndtak, sa politiet. «Teksten som ble lagt ut sammen med bildet var også støtende. Men minutter senere retweetet Nitin bildet som angivelig oppmuntret Pathankars innlegg,” sa en offiser fra Sion politistasjon. En innbygger fra Sion rapporterte saken til politiet med påstand om at det ble gjort for å sverte bildet av seniorledere i landet, hvoretter det ble registrert en sak i henhold til seksjon 153-A (fremme fiendskap mellom forskjellige grupper på grunn av religion, rase, sted) av fødsel, bosted, språk) til IPC. Ingen er pågrepet i saken. (Fil)

Den andre merittlisten over opptak til First Year Junior College (FYJC) for klasse XI ble erklært fredag ​​kveld. Populære byhøgskoler har gjennomført en marginal endring i cut-off score fra den første merittlisten. Byens populære St Xavier's College reviderte cut-off-score for kunststrømmen til 93,4 prosent fra 94,2 prosent på den første listen, mens en annen populær institusjon Jai Hind College opprettholdt cut-off-score på den andre listen på 90,2 prosent (første merittliste).

«Den marginale nedgangen var forventet i cut-off-score etter den andre merittlisten. Vi forventer en tøffere konkurranse på den tredje merittlisten nå, ettersom tildelingene kan øke, sa rektor ved en South Mumbai College.

Cut-offs for handelsstrømmen så også en reduksjon på bare 1 prosent. N M College reduserte avskjæringsprosenten til 92,2 prosent fra 93,8 prosent, mens den ved H R College er 92,6 prosent fra 93 prosent på den første merittlisten. Ved R A Podar College har imidlertid cut-off-score hoppet til 91,8 prosent fra 90,4 prosent i den første merittlisten.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Antall studenter som er tildelt plasser på den andre merittlisten har imidlertid sunket betraktelig fra 1 93 651 på den første merittlisten til bare 69 691 på den andre merittlisten.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Forklart: Hvorfor Sør-Korea faser ut “Parasite”-stil halvkjeller …

Premium
Ettersom USA veier Guantánamo-alternativene, kan Saudi-senteret tilby løsning

Premium

Deres egen verste fiende; hvordan Storbritannias utdanningspolitikk kostet det imperiet’…

Premium

UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress med MCQer— RBI&#8217 ;s undersøkelser til fo…Abonner nå for å få 62 % RABATT

Høgskolene lurer også på den mindre tildelingen i den andre merittlisten selv om det var ledige plasser.
Viserektor ved en populær ungdomsskole, sa: “For kunststrøm har vi sett at bare 28 studenter har blitt tildelt seter på høyskolen vår, mens tallet er litt høyere i vitenskapsstrømmen. Men på grunn av dette fortsetter vi å tilby ledige plasser i tørsterunden, noe som betyr at studentene kan velge en bedre sjanse til neste runde.»

Den første merittlisten ble erklært 3. august i som totalt 2 87 268 studenter hadde registrert seg for opptaksprosessen og 1 39 651 kandidater ble tildelt seter. Imidlertid bekreftet bare 67 963 kandidater opptak ved slutten av første runde.

Det er også en nedgang i antall studenter som har seter på sin første foretrukne høyskole fra 61 735 studenter i første runde til bare 15 121 i andre runde.

Forklart av The Indian Express

strong> Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå