Johnson & Johnson dropper talkum globalt etter hvert som søksmål øker

0
46

Johnson & Johnson babypudder. (Fotograf: Justin Sullivan/Getty Images)

Johnson & Johnson sa at de planlegger å slutte å selge sine eldre talkumbaserte babypulverprodukter globalt i 2023, et trekk som kommer midt i fortsatte juridiske kamper og år etter at selskapet avviklet produktet i USA og Canada.

J&J sa torsdag at de hadde tatt den “kommersielle avgjørelsen” om å bytte alle babypulverproduktene sine til å bruke maisstivelse i stedet for talkum etter å ha gjennomført en vurdering av porteføljen. Helsekonglomeratet, som fastholder at produktet er trygt, har i nesten et tiår møtt rettssaker som har anklaget det for å skjule kreftrisiko knyttet til det talkumbaserte babypulveret.

Kjøp nå | Vår beste abonnementsplan har nå en spesialpris

“Vi evaluerer og optimerer kontinuerlig porteføljen vår for å posisjonere virksomheten best for langsiktig vekst,” sa talsperson Melissa Witt i en e-postmelding. “Dagens beslutning er en del av en verdensomspennende porteføljevurdering, som evaluerte flere faktorer, inkludert forskjeller i etterspørsel etter våre produkter på tvers av geografiske regioner og utviklende forbrukertrender og -preferanser.”

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Bihar-håndtrykket: Nitish, Tejashwi og et felles formål – å ta fatt på BJ. ..

Premium

Inside Track: Outfoxing BJP

Premium

Tavleen Singh skriver: Har India endret nok?

Premium

Forklart: Et kinesisk spionskip skal legge til kai ved havnen på Sri Lanka 16. august …Abonner Nå for å få 62 % rabatt

Aksjene i det New Brunswick, New Jersey-baserte selskapet steg mindre enn 1 % i post-markedshandel og hadde falt 2,3 % så langt i år gjennom torsdagens stenging.

I mai 2020, mens J&J navigerte tusenvis av søksmål som anklager produktet for å forårsake kreft hos enkelte brukere. Selskapet trakk det talkbaserte pulveret fra det amerikanske og kanadiske markedet, med henvisning til en annen “kommersiell avgjørelse” basert på fallende salg.

“Etter flere tiår med salg av talkumbaserte produkter selskapet visste kunne forårsake dødelig kreft hos intetanende kvinner og menn rundt om i verden, har J&J endelig gjort det rette,” sa Leigh O'Dell, advokat for tidligere talkumbrukere. en e-postmelding torsdag. “De stoppet salget i Nord-Amerika for mer enn to år siden. Forsinkelsen i å ta dette trinnet er utilgivelig.»

Talkum

Annonse

Talkum har lenge vært brukt i babyprodukter fordi mineralet holder huden tørr og forhindrer bleieutslett. Gruvene som produserer pulveret, kan imidlertid også gi asbest, et mineral som en gang ble brukt i produkter som bygningsisolasjon som forskere har knyttet til kreft. Noen forbrukerbedrifter har funnet ut at maisstivelse kan tilby de samme fordelene som talkum uten asbestrisiko.

J&J sa torsdag at dens “posisjon på sikkerheten til vår kosmetiske talkum forblir uendret.”

Helsekonglomeratet har brukt årevis på å finne måter å begrense sine juridiske forpliktelser. Det står overfor 40 300 søksmål i USA på grunn av sine talkumbaserte pulver, ifølge et selskap som ble sendt inn forrige måned til U.S. Securities and Exchange Commission.

Annonse

J&J søkte konkursbeskyttelse for sin nyopprettede LTL Management LLC enhet i fjor etter å ha argumentert for at det slet med å holde søksmålene tilbake.

2 milliarder dollar

Selskapet satte 2 milliarder dollar i en trust som en del av enhetens konkurs for å løse alle nåværende og fremtidige talkumkrav. I februar sa en dommer at saken kunne fortsette for å søke forlik, men kjennelsen hans blir anket.

Advokater for tidligere talkumbrukere har utfordret J&Js trekk for å få enheten til å søke kapittel 11-beskyttelse for å håndtere talkenheten. En føderal ankedomstol i Philadelphia vil høre saksøkernes argumenter 19. september om at flyttingen utgjorde en “ond tro”-konkursinnlevering fordi de hevder at J&Js økonomiske stilling ikke var truet av talkumsøksmålet.

I rettssaker har J&Js advokater bemerket at selskapet havnet i snublesteiner i arbeidet med et globalt oppgjør av talkumsakene og møtte økende saksomkostninger. Legemiddelprodusentens advokater bemerket at de betalte mer enn 1 milliard dollar i advokatsalærer i løpet av de siste fem årene i talkumsakene og måtte forholde seg til inkonsekvente jurydommer.

J&J har blitt tvunget til å betale rundt 3,5 milliarder dollar i oppgjør så langt for å løse talkumsaker, ifølge selskapets konkurser. En jurydom fra 2018 fra delstatsdomstolen i St. Louis tvang til slutt J&J til å betale 2,5 milliarder dollar til 20 kvinner som målrettet babypulveret deres for eggstokkreft. Både høyesterett i Missouri og USAs høyesterett nektet å oppheve dommen.

Annonse

I mellomtiden planlegger J&J å bryte opp sin forbrukerhelsevirksomhet til et frittstående selskap neste år i et grep som juridiske eksperter sier kan hjelpe den med å isolere ansvar dersom Kapittel 11-kjøretøyet ikke lykkes.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå