India uttrykker bekymring over rapporter om bombing nær Ukrainas atomkraftverk

0
43

Indias faste representant ved FN, ambassadør Ruchira Kamboj.

India har uttrykt bekymring over rapporter om beskytning nær lagringsanlegget for brukt brensel ved atomkraftverket Zaporizhzhia i Ukraina og oppfordret til gjensidig tilbakeholdenhet for å sikre at sikkerheten og sikkerheten til kjernefysiske anlegg ikke er i fare .

“Vi fortsetter å følge nøye med på utviklingen angående sikkerheten til Ukrainas kjernekraftreaktorer og -anlegg. India legger stor vekt på å sikre sikkerheten og sikkerheten til disse anleggene, ettersom enhver ulykke som involverer atomanlegg kan potensielt få alvorlige konsekvenser for folkehelsen og miljøet,” Indias faste representant ved FN, ambassadør Ruchira Kamboj, sa torsdag.

I en tale på FNs sikkerhetsråds (UNSC) briefing om Ukraina, sa Kamboj at India uttrykker sin bekymring over rapportene om Ukraina. beskytning nær lagringsanlegget for brukt brensel til Zaporizhzhia NPP.

“Vi ber om gjensidig tilbakeholdenhet for ikke å sette sikkerheten og sikkerheten til kjernefysiske anlegg i fare,” sa hun på det åpne møtet i sikkerhetsrådet om situasjonen ved Zaporizhzhia NPP.

Generaldirektør for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Rafael Mariano Grossi fortalte FNs sikkerhetsråds møte at 5. august ble Zaporizhzhia-anlegget – Europas største – utsatt for beskytninger, noe som forårsaket flere eksplosjoner nær den elektriske sentralen og en strøm. avstengning.

Ukraina har informert IAEA om at 10 av landets 15 kjernekraftreaktorer – to ved atomkraftverket i Zaporizhzhia , tre ved Rivne NPP, tre ved Sør-Ukraina NPP og to ved Khmelnytskyy NPP — er for tiden koblet til nettet.

FNs generalsekretær Antonio Guterres har uttrykt alvorlig bekymring over situasjonen som utspiller seg i og rundt Zaporizhzhia NPP i Sør-Ukraina og appellerer til alle berørte om å utøve “sunn fornuft og fornuft” og ikke foreta noen handlinger som kan sette den fysiske integriteten, sikkerheten eller sikkerheten til atomkraftverket i fare.

En talsperson for FN-sjefen sa beklagelig, i stedet for deeskalering, i løpet av de siste dagene, det har vært rapporter om ytterligere dypt bekymringsfulle hendelser som kan føre til katastrofe hvis de fortsetter.

Annonse

“Generalsekretæren ber om at all militær virksomhet i umiddelbar nærhet av anlegget opphører umiddelbart og ikke retter seg mot anleggene eller omgivelsene. Han oppfordrer innstendig til tilbaketrekking av militært personell og utstyr fra anlegget og unngåelse av ytterligere utplassering av styrker eller utstyr til stedet,” sa talspersonen.

Guterres sa at anlegget ikke må brukes som en del av noen militæroperasjon og understreket at det er nødvendig med en snarlig avtale på teknisk nivå om en sikker perimeter av demilitarisering til sørge for sikkerheten i området.

Kamboj understreket at India gir høy prioritet til IAEAs gjennomføring av sine sikkerhetstiltak og overvåkingsaktiviteter, i samsvar med vedtektene på en effektiv, ikke-diskriminerende og effektiv måte. Hun sa at New Delhi verdsetter innsatsen til IAEA i denne forbindelse

India har notert seg den nyeste informasjonen som er tilgjengelig med hensyn til atomkraftverk og anlegg i Ukraina, inkludert oppdateringer fra IAEA, sa hun.

Annonse

Guterres la til at FN fortsetter å fullt ut støtte det kritiske arbeidet til IAEA og dets innsats for å sikre trygge operasjoner til Zaporizhzhia NPP. Generalsekretæren oppfordret partene til å gi IAEA-oppdraget umiddelbar, sikker og uhindret tilgang til nettstedet.

En russisk tjenestemann står vakt i et område av Zaporizhzhia Kjernekraftverk på territorium under russisk militær kontroll, sørøst i Ukraina, 1. mai 2022. (AP Photo, File)

“Vi må være klare på at enhver potensiell skade på Zaporizhzhia eller andre atomanlegg i Ukraina, eller andre steder, kan føre til katastrofale konsekvenser ikke bare for den umiddelbare nærheten, men for regionen og utover. Dette er helt uakseptabelt,” sa generalsekretæren.

Kamboj sa at India også fortsetter å være bekymret over situasjonen i Ukraina. Siden begynnelsen av konflikten har India konsekvent bedt om en umiddelbar opphør av fiendtlighetene og en slutt på vold.

“Vi har oppfordret begge sider til å gå tilbake til diplomatiets og dialogens vei. Vi støtter alle diplomatiske anstrengelser for å få slutt på konflikten,” sa Kamboj.

Mens nasjoner diskuterer den kjernefysiske dimensjonen av denne konflikten, sa Kamboj, “Vi må også være svært klar over virkningen av Ukraina-konflikten på utviklingsland, spesielt på forsyningen av matkorn, gjødsel og drivstoff. Det er viktig for oss alle å sette pris på betydningen av rettferdighet, rimelighet og tilgjengelighet når det gjelder matkorn. Åpne markeder må ikke bli et argument for å opprettholde ulikhet og fremme diskriminering”.

Annonse

I denne forbindelse ønsket India velkommen FNs generalsekretær-støttede initiativ for å åpne eksporten av korn fra Ukraina via Black Hav og tilrettelegging for eksport av russisk mat og gjødsel.

“Disse innsatsen viser at forskjeller kan løses gjennom vedvarende dialog og diplomati, som har vært Indias konsekvente posisjon,” sa Kamboj.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

Express Sunday Story: The Bihar Handshake

Premium

Tavleen Singh skriver: Har India endret seg nok?

Premium

Rushdie-angrep: Høy stillhet i dag gjenspeiler parlamentets dempede standpunkt over y …

Premium

Hvilke tre bokstaver, en del av Lahore Conspiracy Case, vil være en del av en … Abonner nå å få 62 % RABATT Annonse

India gjentok at den globale orden bør være forankret i internasjonal lov, FN-pakten og respekt for staters territorielle integritet og suverenitet.

Forklart av The Indian Express

strong> Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå