HashtagPolitics | Hundevideoer, hårfletter, alt er rettferdig mens den politiske krigen i Bihar utspiller seg på sosiale medier

0
70

Bihars sjefsminister Nitish Kumar med nestleder CM Tejashwi Yadav på en funksjon etter å ha hyllet Shaheed Smarak, i Patna. (PTI)

Sammenkomsten av JD(U) og RJD har rørt Bihar og nasjonal politikk – inkludert på sosiale medier. Og hvis det er ett tema som har blitt opphisset, er det hva det betyr for Lok Sabha-valget i 2024, med både sjefsminister Nitish Kumar og visestatsminister Tejashwi Yadav som slipper nok hint om at nasjonal politikk er på radaren deres.< /p>

Torsdag la unionsministeren og BJP Bihar-lederen Giriraj Singh ut en video som viser en hund som prøver å kjempe mot to løver, med teksten “Challenge 2024”.

Don' Frøken |I den opprinnelige landsbyen har lokalbefolkningen fortsatt tro på Nitish, men noen tviler på hvelvene hans etter avstemningen

På fredag ​​fulgte han det opp med et klipp av et intervju gitt av Tejashwi i forkant av parlamentsvalget i 2020, der han lovet å skape 10 lakh arbeidsplasser i Bihar. Singh kommenterte skarpt at RJD-lederen bare kunne oppfylle dette løftet hvis han ble CM.

Tejashwi svarte med å legge ut en lengre versjon av intervjuet og sa: «Ikke vær så skamløs. Ingen blir kunnskapsrik bare ved å beholde en en fot lang flette (antyder til choti Singh har).” Singh slo tilbake: “Toppledere for den sekulære regjeringen i Bihar har begynt å angripe symboler på hinduistisk religion.”

Frem og tilbake fortsatte. Tejashwi sa at BJP ikke kunne redde ansikt i Bihar på grunn av sin “billige taktikk”; Singh svarte at “sønnen til en fôrtyv (en referanse til Lalu Prasad)” kan ikke bli en helgen.

CM Nitish Kumar gikk deretter inn i debatten og sa at regjeringen hans ville prøve å oppfylle 10-lakh jobbløftet.

Mer fra politisk puls

  • 'Shah Bano, Sataniske vers… problemer ble ikke behandlet på fortjeneste, men for å bygge stemmebanker' Kerala Guv Arif Khan
  • Tilbake til tegnebrettet for 2024 avstemninger etter Nitish-sjokkeren, vender BJP Bihar-fokus til Dalits, EBCs
  • The Bihar Handshake: Nitish, Tejashwi and a shared purpose — å ta på seg BJP i 2024

Klikk her for mer

BJP stilte også spørsmål ved Z-pluss sikkerhetsdekningen for Tejashwi. Seniorleder og tidligere nestleder CM Sushil Kumar Modi twitret: «Jeg ble aldri gitt en skuddsikker bil, ikke Z-pluss-sikkerhet heller… Hvorfor trenger de så mye sikkerhet? Folk er nå redde for at de har kommet til makten.»

Nitish anklaget BJP for å ta “tull”. «Han (Tejashwi) er nestlederen med åpenbare sikkerhetsbehov. Hvorfor skulle han ikke få et dekke?

Annonse

Snart etter at han tok over, mens han hevdet at han “ikke hadde noe øye med statsministerkappløpet”, sa Nitish: “Jeg vil gjøre en innsats for å se at alle Opposisjonspartiene jobber sammen.» Han advarte også: “De (NDA-ledere) bør huske at 2014 (da Modi feide valg for å bli CM) er forbi. De må bekymre seg for 2024.”

Bør lese |Nitish’s sjette eksperiment på 10 år; bare konstanter er CM-post, statens lysbilde: Prashant Kishor

Opposisjonen var raske til å reagere. Gratulerer Nitish og Tejashwi, tvitret Tamil Nadu CM M K Stalin: «Return av Grand Alliance i Bihar er en betimelig innsats i enheten mellom sekulære og demokratiske krefter i landet.»

PDP-president Mehbooba Mufti sa at JD(U)-RJD-alliansen i Bihar “ikke burde være begrenset til regjeringsdannelse”. “Regionale partier har & vil alltid spille en avgjørende rolle i kampen mot felles og amp; splittende elementer.»

Annonse

Telangana MLC og datter av CM K Chandrashekar Rao, populært kjent som KCR, sa til journalister: “Jeg føler at dette er en positiv endring for hele nasjonen fordi epoken med bakdørspolitikk har blitt motarbeidet veldig godt av Nitish Kumar&#8230 ; Denne bakdørspolitikken bør stoppes på den ene eller andre måten.»

Shivpal Yadav, sosialistisk leder og Pragatisheel Samajwadi Party (Lohia) president, ble med fra Uttar Pradesh. På fredag, da han ble spurt om det var en mulighet for en allianse i staten, sa han: «For det første bør det være modenhet blant ledere. Inntil og med mindre det er modenhet blant dem, kan ingenting skje.”

“Lederne i Bihar viste modenhet, derfor skjedde alt,” la han til som svar på et spørsmål om hvorvidt Bihar-utviklingen ville ha noen innvirkning i Uttar Pradesh.

Også i Political Pulse |Why Mahagathbandhan 2022 er forskjellig fra Grand Alliance 2015

Påstanden om at «utviklingen i Bihar har dramatisk endret det politiske scenariet for Lok Sabha-målingene i 2024, spesielt for BJP», sa Swaraj Indias partileder Yogendra Yadav: «Nå kan vi formelt kunngjøre døden til den nasjonale demokratiske alliansen som BJP& #8217;s mange allierte har forlatt partiet etter hverandre.”

Telangana IT-minister K Taraka Rama Rao, populært kjent som KTR, sa i et tilslørt angrep: “Så, etter JD( U) å gå ut av NDA, hvor mange alliansepartnere igjen? Annet enn CBI, IT & ED selvfølgelig.”

Annonse

Omar Abdullah, visepresident for nasjonalkonferansen, sa: “Jeg er sikker på at folket i Bihar vil ha stor nytte av gjenopptakelsen av dette naturlige partnerskapet.”

Kun for abonnenter StoriesSe alle

Premium

Bihar-håndtrykket: Nitish, Tejashwi og et felles formål – å ta fatt på BJ…Premium

Inside Track: Outfoxing BJP

Premium

Tavleen Singh skriver: Har India endret seg nok?

Premium

Forklart: Et kinesisk spionskip er satt til kai ved Sri Lanka havn 16. august … Abonner nå for å få 62 % rabatt

(Med innspill fra PTI)

Forklart av The Indian Express

strong> Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå