Har Ghar Tiranga: Anurag Thakur uppmanar ungdomar att delta i kampanjen

0
106

När Thakur talade vid ett sådant evenemang i Delhi, uppmanade Thakur ungdomarna att delta i Har Ghar Tiranga-kampanjen. (Arkiv foto)

CENTRET kommer att organisera så många som 750 evenemang under de kommande dagarna för att skapa dialog med ungdomarna för att ge dem en plattform för att uttrycka sina åsikter om olika frågor av nationell och global betydelse, sa fackministern för ungdomsfrågor och idrott Anurag Thakur i fredags.< /p>

När Thakur talade vid ett sådant evenemang i Delhi, uppmanade Thakur ungdomarna att delta i Har Ghar Tiranga-kampanjen. Unionens utbildningsminister Dharmendra Pradhan talade också vid evenemanget.

Läs också |PM Modi: Har Ghar Tiranga en identitet för Indiens pliktbundna medborgare

“Tiranga är en symbol för enhet av 130 miljoner indianer. Frihetskämpar offrade sina liv under frihetskampen, men vad som nu krävs av ungdomar är yogdaan inte balidaan för att göra landet till Vishwa Guru,” sa Thakur.

I sitt tal sa Pradhan förutom deras rättigheter, ungdomar måste också vara medvetna om sina plikter och ansvar gentemot nationen. De måste ta ett större ansvar för att lösa globala problem, tillade han.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

The Bihar Handshake: Nitish, Tejashwi och ett gemensamt syfte — ta sig an BJ…

Premium

Inuti Spår: Outfoxing BJP

Premium

Tavleen Singh skriver: Har Indien ändrats tillräckligt?

Premium

Förklarat: Ett kinesiskt spionfartyg ska lägga till i Sri Lankas hamn den 16 augusti … Prenumerera Nu för att få 62 % RABATT Se i foton |Har Ghar Tiranga: Så här rustar Indien inför 75:e självständighetsdagen

“Den anda och uppriktighet med vilken våra frihetskämpar kämpade för vår frihet, måste våra ungdomar idag också ingjuta detsamma anda och uppriktighet för att ta Indien till högre höjder”, sa Pradhan.

CWG-medaljörerna, boxaren Nikhat Zareen och racewalkern Priyanka Goswami, hockeyspelaren P R Sreejesh och bergsklättraren Arunima Sinha var också närvarande vid evenemanget.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu