Forklart: Hva er reglene for å vise trefargen?

0
47

Beboere i et samfunn i Bodakdev, Ahmedabad feirer 'Har Ghar Tiranga' kampanje på fredag. (Ekspressfoto: Nirmal Harindran)

Den 12. august avslørte Department of Post (DoP) at det hadde tatt bare 10 dager å selge en million nasjonale flagg gjennom sitt utbredte nettverk av 1,5 lakh postkontorer over hele landet og online-kanaler. Forhandlere i byer, tettsteder og landsbyer er også vitne til høyt salg av flagget mens folk forbereder seg på å feire den 75. uavhengighetsdagen ved å delta i regjeringens Har Ghar Tiranga-kampanje, som arrangeres under Azadi Ka Amrit Mahotsav-programmet. Hensikten er å spre budskapet om patriotisme, men det er ikke mange som vet at det er en rekke regler rundt det å heise eller vise Tiranga. Disse instruksjonene er inneholdt i flaggkoden for India 2002 og opprettholdt av loven om forebygging av fornærmelser mot nasjonal ære, 1971.

Husk |Hva skjedde i den konstituerende forsamlingen for 75 år siden, da det nasjonale flagget ble vedtatt?

Hvem har lov til å flagge og på hvilke dager?

I henhold til Indias flaggkode, paragraf 2.2, som trådte i kraft 26. januar 2002, kan enhver person, organisasjon, privat eller offentlig eller utdanningsinstitusjon (inkludert speiderleirer) heise eller vise frem Tricolor på “alle dager eller anledninger i samsvar med nasjonalflaggets verdighet og ære».

Hvordan skal du velge et flagg?

Flagget kan være så stort eller lite som man ønsker “men forholdet mellom lengden og høyden (bredden) til nasjonalflagget skal være 3:2”.

Så flagget må alltid være et rektangel i stedet for kvadratisk eller annen form. Etter en endring 30. desember 2021, har flaggets materiale blitt bestemt som “håndspunnet og håndvevd eller maskinlaget, bomull, polyester, ull, silke eller khadi-bunting”. Hvis flagget er plassert i det fri eller på huset til et medlem av publikum, kan det flagges dag og natt.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

The Bihar Handshake: Nitish, Tejashwi og et felles formål – å ta fatt på BJ…

Premium

inne Spor: Outfoxing BJP

Premium

Tavleen Singh skriver: Har India endret nok?

Premium

Forklart: Et kinesisk spionskip skal legge til kai ved havnen på Sri Lanka 16. august …Abonner Nå for å få 62 % RABATT

Hva om flagget ditt er skadet av elementene eller annet?

Det er i strid med regler å vise et skadet eller rufsete nasjonalflagg. Nasjonalflagget må til enhver tid vises i en æresposisjon og skal være tydelig plassert.

«Ingen annet flagg eller bunting skal plasseres høyere enn eller over eller side om side med nasjonalflagget; Det skal heller ikke plasseres noen gjenstander, inkludert blomster eller girlander, eller emblem på eller over flaggmasten som nasjonalflagget heises fra». Tricoloren skal aldri brukes som festong, rosett, bunting eller til dekorative formål. Ingen reklame skal festes til stangen den flyr fra.

Bare for abonnenter |RSSs forhold til nasjonalflagget

Er det ok å bære tricoloren for å vise kjærlighet til nasjonen?

En person er forbudt ved lov å bruke nasjonalflagget “som en del av kostyme eller uniform”. Det kan ikke brukes som tilbehør som skal bæres under midjen på noen person «det skal heller ikke broderes eller trykkes på puter, lommetørklær, servietter, undertøy eller noe kjolemateriale».

Kan det settes opp på kjøretøyer?

Annonse

Nasjonalflagget kan ikke flagges på andre kjøretøy enn presidenten, visepresidenten, statsministeren, guvernøren og andre dignitærer. Flagget skal heller ikke brukes til å dekke sidene, baksiden og toppen av et kjøretøy.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva bør du gjøre med Tricolor etter uavhengighetsdagen?

Tricolor bør ikke oppbevares på en måte som kan skitne eller skade den. I tilfelle flagget ditt er skadet, instruerer flaggkoden deg om ikke å kaste det til side eller behandle det respektløst, men “ødelegge det som en helhet privat, helst ved å brenne eller på en hvilken som helst måte som er i samsvar med flaggets verdighet”.

Folk som vifter med flagg laget av papir, bør ikke kaste disse på bakken etter seremonien. Flagget “skal ikke få lov til å berøre bakken eller gulvet eller stien i vannet”.

Annonse på bilder |Har Ghar Tiranga: Her er hvordan India forbereder seg til 75. uavhengighetsdag

Hva er straffen for å ikke respektere flagget?

I henhold til paragraf 2 i loven om forebygging av fornærmelser mot nasjonal ære, 1971, “hvem som helst på et offentlig sted eller på noe annet sted å plassere innenfor offentlig syn brenner, lemlester, ødelegger, besmitter, vansirer, ødelegger, tråkker på eller på annen måte bringer til forakt (enten ved ord, enten muntlig eller skriftlig, eller ved handlinger) det indiske nasjonalflagget … skal straffes med fengsel for en sikt som kan forlenges til tre år eller med bot, eller med begge deler.”

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå