FBI søkte atomdokumenter på leting etter Trumps hjem, sier rapporten

0
44

Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump taler på et møte 5. august 2022 i Waukesha, Wisconsin. (AP)

Amerikanske føderale agenter lette etter dokumenter knyttet til atomvåpen da de raidet tidligere president Donald Trumps hjem i Florida denne uken, rapporterte Washington Post torsdag. p>

Det var ikke klart om slike dokumenter ble gjenfunnet på den tidligere presidentens Mar-a-Lago resort i Palm Beach, sa Post. Reuters kunne ikke umiddelbart bekrefte rapporten.

Det amerikanske justisdepartementet ba torsdag en dommer om å offentliggjøre arrestordren som godkjente FBI-ransakingen av Mar-a-Lago, etter at Trump, en republikaner, fremstilte det som politisk gjengjeldelse.

Forespørselen betyr at offentligheten kunne snart lære mer om hva etterforskerne lette etter under det enestående søket av en tidligere presidents hjem.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Hvilke tre bokstaver, en del av Lahore Conspiracy Case , vil være en del av en…

Premium

Syv tiår siden uavhengigheten er det på høy tid at filmene våre gjenspeiler…< figur>Premium

India svikter fortsatt sine kvinner, 75 år etter uavhengighet

Premium

Cricket jager den amerikanske drømmen. Abonner nå for å få 62 % rabatt

Flyttingen var en del av en etterforskning av hvorvidt Trump ulovlig fjernet poster fra Det hvite hus da han forlot vervet i januar 2021, hvorav noen av justisdepartementet mener er klassifisert.

Tidligere USAs president Donald Trump sa tidlig mandag at FBI-agenter hadde raidet hans Mar-a-Lago-hjem i Palm Beach, Florida. (AP)

Statsadvokat Merrick Garland, landets øverste rettshåndhevelsesoffiser og en utnevnt av den demokratiske presidenten Joe Biden, fortalte på en pressekonferanse at han personlig hadde godkjent søket. Justisdepartementet søker også å offentliggjøre en redigert kvittering for gjenstandene som er beslaglagt.

“Avdelingen tar ikke lett på en slik beslutning. Der det er mulig, er det standard praksis å søke mindre påtrengende midler som et alternativ til et søk, og å begrense ethvert søk som utføres,” sa Garland.

Annonse

Beslutningen hans om å bekrefte søket offentlig var svært uvanlig. Amerikanske politimyndigheter diskuterer vanligvis ikke pågående etterforskning for å beskytte folks rettigheter. I dette tilfellet annonserte Trump selv søket i en uttalelse mandag kveld.

Garland sa at justisdepartementet sendte forespørselen om å offentliggjøre arrestordren “i lys av den tidligere presidentens offentlige bekreftelse av ransakingen, omstendighetene rundt og den betydelige offentlige interessen i denne saken.”< /p>

En kilde som er kjent med saken sa at FBI hentet rundt 10 esker fra Trumps eiendom under søket.

Annonse

Trump var ikke i Florida på tidspunktet for søket.

Vil Trumps advokater protestere?

Det var uklart om Trumps juridiske team ville protestere mot frigivelsen av arrestordren.

Regjeringen har frem til klokken 15.00 ET (1900 GMT) på fredag ​​til å gi retten beskjed om hvorvidt Trumps advokater vil protestere mot å oppheve forseglingen. Saken behandles for amerikansk sorenskriver Bruce Reinhart, som gjennomgikk kjennelsen for å sikre at justisdepartementet hadde tilstrekkelig sannsynlig grunn for ransakingen.

Mens de forsøkte å oppheve kjennelsen, har ikke justisdepartementet bedt dommeren om å løsne edserklæringen til støtte for garantiordren, hvis innhold potensielt kan inkludere gradert informasjon.

To av Trumps advokater, Evan Corcoran og John Rowley, svarte ikke på en forespørsel om kommentar.

Annonse

I en uttalelse på sitt sosiale nettverk Truth sa Trump: “Mine advokater og representanter samarbeidet fullt ut, og det var etablert svært gode relasjoner. Regjeringen kunne ha fått hva de ville, hvis vi hadde det.

Eskalerende etterforskning

Det enestående søket markerte en betydelig eskalering i en av de mange føderale og statlige sonderingene Trump står overfor fra sin tid i embetet og i privat virksomhet, inkludert en separat etterforskning fra justisdepartementet etter et mislykket forsøk fra Trumps allierte om å velte presidentvalget i 2020 ved å sende inn falske valglister.

Annonse

Undersøkelsen av Trumps fjerning av poster startet tidligere i år, etter at National Archives sendte en henvisning til avdelingen.

Tidligere arkivar David Ferriero har tidligere sagt at Trump returnerte 15 esker til regjeringen i januar 2022. Arkivene oppdaget senere at noen av gjenstandene var “merket som klassifisert nasjonal sikkerhetsinformasjon.”

Annonse

Et par måneder før søket besøkte FBI-agenter Trumps eiendom for å undersøke bokser i et låst lagerrom, ifølge en person som er kjent med besøket.

Agentene og Corcoran brukte en dag på å gjennomgå materialer, sa kilden. En annen kilde som hadde blitt orientert om saken fortalte Reuters at justisdepartementet også har overvåkingsopptak fra Mar-a-Lago.

Garlands justisdepartement har møtt hard kritikk og trusler på nettet siden mandagens søk. Trump-tilhengere og noen av hans andre republikanere i Washington anklager demokratene for å ha bevæpnet det føderale byråkratiet for å målrette Trump.

I Cincinnati, Ohio, torsdag, døde en væpnet mann som ble mistenkt for å forsøke å bryte FBI-bygningen senere etter en utveksling av skuddveksling med politifolk, sa en tjenestemann i Ohio State Highway Patrol.

Garland fordømte truslene og angrepene mot FBI og justisdepartementet. “Jeg vil ikke stå stille når deres integritet blir urettferdig angrepet,” sa han.

Noen demokrater har kritisert Garland for å være altfor forsiktig med å etterforske Trump på grunn av hans forsøk på å velte hans valgtap i 2020 til Biden.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå